duminică , 23 septembrie 2018 - 20:54

Teoretic, ea poate fi salvată…

ionut-catrina… dar, practic, nu se întrevede vreo șansă să se petreacă asta. Combinațiile sindicale și politice – toate cu iz penal, desigur – au contribuit din plin ca Pandurii Tg-Jiu să se zbată-n rahatul în care e acum. Bine, nici de situația economică a mamutului energetic nu mai discutăm.

Aud, foarte des în ultima vreme, cum se plâng diverși de situația financiară nasoală a echipei fanion a județului. Partea proastă e că foarte mulți dintre ăștia de se lamentează acum au contribuit din plin la haosul financiar-contabil al echipei. Au supt, direct sau prin interpuși, sume cu multe zerouri. În euro, desigur. Sindicate sau administrație, șmecheri de prim rang sau pălmași, doar cine nu a vrut cașcaval nu a primit, în anii trecuți, de la Pandurii.

Nu considerăm că vina situației ingrate în care se găsește echipa aparține exclusiv CEO. Vor sau nu să accepte realitatea unii combinatori, colosul energetic chiar a dat mulți bani de-a lungul timpului. Acum, fiind și el în rahat – chiar are funia de gât –, de unde să mai dea? Pe de altă parte, au dreptate și miile (cândva erau zeci de mii) de mineri și energeticieni când afirmă că nu e just să mai contribuie ei cu bani la bugetul echipei. Așa e, au perfectă dreptate! Poți acuza de ceva un om căruia i se lua cu japca un procent din salariu doar pentru ca buzunarele și cururile unora să crească?! Nu poți!

Buuun, să continuăm: niciodată, dar niciodată, jucătorilor crescuți de Pandurii – există centre de copii și juniori – nu li s-au dat șanse reale de a juca la echipa mare. Sigur, cârcotașii vor spune că și acum avem un junior care joacă și tra-la-la. Gurile rele afirmă însă că banii/termopanele etc. au jucat. Sau i-au netezit calea spre prima echipă, tot un drac! Revenind: există centre de copii și juniori, unde ăia mici chiar aleargă de rup pământu’, iar părinții bagă o cârcă de bani.Iar unii d-ăia mici chiar știu cu mingea! Și nu tot timpul antrenorii de la ăștia sub 18 ani cunosc joaca. Știu eu vreo 2-3 obiele, întronate politic sau pe alte considerente. Vorba prostului: „să aibă și gura lor o pâine”…

Lucrul amestecat pute a cacao, o spun mereu bătrânii. Așa că nu avea cum să reziste la infinit un mix ciudat de acționari: CEO, CJ Gorj, Primăria/CL Tg-Jiu și un agent economic. Un singur acționar – suficient de puternic – ar fi de preferat. Dacă se poate, persoană fizică. Abia atunci treaba devine firească. Că ăla sigur nu mai acceptă sifoneală, șulfăneală, huzureală și alte manevre pe banii lui. Dar nu vrea nimeni să bage banii personali la echipă… E mult mai avantajos să fie bani publici, corect? Mulți au bani cu ghiotura în județul ăsta, dar, deși urlă că echipa e pe butuci, nu bagă unul cașcaval. Mișto, nu?

Din motive de spațiu, ne oprim aici. Azi. Lucrurile sunt departe de a se fi limpezit la Pandurii, dar lansăm încă o dată întrebarea: cât mai rezistă echipa?!
loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.