Țeparii cu cravată acționează la Tg-Jiu. Bătrână de 83 de ani, păcălită cu un set de ”oale-minune” de 3.000 de lei


Pensionarii din Tg-Jiu au fost înșelați de reprezentanții unei firme din Craiova care, sub pretextul că le oferă un cadou, i-au invitat la o prezentare despre cum este influenţată sănătatea de felul în care preparăm alimentele, de fapt o reclamă la un set de oale care costa 8.000 de lei, dar pe care ei le vindeau la mai puțin de jumătate din bani, celor care vor fi extrași dintr-o tombolă. În realitate, bătrânii s-au trezit proprietarii unui prețios set de oale, cu 11 piese, pe care au achitat 3.000 de lei.

O bătrână în vârstă de 83 de ani din Tg-Jiu a fost sunată acasă, pe telefonul fix, de reprezentanții firmei EMT Solution SRL din Craiova care au invitat-o la un hotel din zona centrală a municipiului ca să-i ofere un cadou.


Joi, 6 iunie a.c., a avut loc marea întâlnire la care au participat aproximativ 50 de pensionari, cărora, organizatorii, le-au spus să-și închidă telefoanele încă de la intrare.
În sala închiriată la hotelul de lângă Prefectura Gorj, în care avea loc întâlnirea, bătrânii și-au primit cadourile: o plită cu inducție despre care reprezentanții firmei au spus că costă în jur de 2.500 de lei și un set de cuțite. În realitate, prețul unei plite identice, pe site-urile de profil, nu depășește 350 de lei.

După împărțirea cadourilor, reprezentanții firmei, îmbrăcați în costum, au ținut o prelegere despre legătura între alimentație și bolile bătrâneții, adică despre modul cum este influenţată sănătatea de felul în care prepară alimentele, că alegerile greşite îi pot îmbolnăvi și cât de important este să mănâce mai proaspăt și fără calorii. La finalul lecției de alimentație, care a durat circa 40 de minute, unul dintre tinerii ”bine îmbrăcați”, după cum îi descrie una din sursele noastre pe reprezentanții firmei, a dezvelit un set de oale despre care au spus că sunt făcute din oțel chirurgical și costă 8.000 de lei, dar ei le vând cu 3.000 de lei celor care sunt extrași la o tombolă. Cu alte cuvinte, cei de la firma craioveană EMT Solution SRL le-au indus participanților că le fac un favor, adică o super reducere. Bătrânii și-au introdus numele scrise pe bilețele într-o urnă și ”norocoșii” au fost extrași de acolo. Potrivit aceleiași surse, prin sală erau infiltrați oameni ai firmei care mimau că sunt supărați din cauză că n-au fost extrași și ei pentru că își doreau de mult timp oalele-minune.
După ce s-a decis să cumpere oalele, în contextul în care, oricum, plita cu inducție, primită cadou, nu putea fi utilizată decât cu acel tip de oale, octogenarei i-a fost dăruit și un set de cuțite. Cei de la firma din Craiova au mers acasă la bătrână, i-au cărat setul cu oale și cadourile, iar octogenara le-a achitat, pe loc, cei 3.000 de lei pe care deja îi datora acestora. Bătrâna a fost convinsă că obiectele pe care le-a primit cadou, dar și setul de vase de bucătărie pe care a plătit câteva pensii au prețurile reale, pentru că acestea aveau etichete.
Pe site-urile care vând astfel de produse, setul de oale costă 549 de lei, iar așa zilele cadouri, adică plita și setul de cuțite, nu sar de 450 de lei, împreună.
Octogenara era fericită că a câștigat plita și setul de cuțite, dar și pentru faptul că a prins așa o ”ofertă” la oalele-minune, până la venirea copiilor. Aceștia au realizat că bătrâna fusese înșelată, așa că au sunat la numărul de telefon menționat în documentele care însoțeau obiectele, însă la acel număr nu a răspuns nimeni, timp de câteva zile. Femeia a apelat și la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, iar singura soluție de recuperare a banilor este să returneze produsele, numai că a aruncat cutia în care fuseseră ambalate obiectele.
EMT Solution SRL a fost înființată în urmă cu doi ani și are sediul într-o vilă de pe strada Dezrobirii din Craiova, iar obiectul de activitate al firmei este comerț cu amănuntul altfel efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioșcurilor și piețelor și, din naivitatea bătrânilor, a realizat, anul trecut, un profit de 65.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Scandalul „PEDICHIURA LUI ROTARU” a băgat-o în spital pe femeia de serviciu a Direcției de Patrimoniu. Jupânul Rotaru, „SPĂLAT” ca la Nufărul cu INTERESE INVENTATE

Două salariate ale Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Tg-Jiu, au avut nevoie de …

Un comentariu

  1. Pensionari pacaliti ? Dar cand ii pacaleste PSD ul , de ce nu reclama la OPC ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.