duminică , 16 februarie 2020 - 21:55

TESA din CEO şi angajaţii de la SE Işalniţa, prima zi de şomaj tehnic

isalnita20

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a apelat, până la urmă, la trimiterea unei părţi a salariaţilor în şomaj tehnic din cauza cererii scăzute de energie pe bază de cărbune.

Mai marii celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România au informat angajaţii de la birouri, dar şi pe cei de la Işalniţa, că, începând de azi, timp de două săptămâni, vor trebui să stea acasă. În toată această perioadă, vor fi plătiţi cu 75% din salariu. Măsura i-a împărţit în două pe salariaţi. Unii sunt nemulţumiţi de faptul că vor încasa mai puţini bani, alţii înţeleg că CEO trece prin momente mai dificile în ceea ce priveşte vânzarea de energie. ’’Directoratul Complexului Energetic Oltenia a hotărât ca, în perioada 25 mai – 5 iunie, personalul TESA şi cel operativ de la Craiova II şi din întreaga companie, plus cei din Işalniţa să meargă în şomaj tehnic. În această perioadă, oamenii vor fi plătiţi cu 75% din salariu, plus sporul de vechime. Normal că sunt salariaţi care sunt nemulţumiţi, pentru că li se diminuează veniturile, o parte înţeleg, însă, situaţia companiei. Era de aşteptat să se recurgă la această măsură. Complexul Oltenia nu funcţionează cu toate grupurile. Am înţeles că sunt depozite de cărbune pline la gura carierelor. Motivul trimiterii în şomaj tehnic este cererea scăzută de energie pe bază de cărbune”, a declarat sindicalistul de la Craiova Aurel Nanu Mic.

Proteste la ANRE şi Ministerul Energiei ?

Sindicatele afiliate Federației “Univers” amenință cu noi proteste în fața ANRE și a Ministerului Energiei. Nemulțumirile sunt legate de nivelul taxei de injecție, dar și de faptul că, nici până acum, nu s-a dat o lege a exproprierilor. ”Joi, împreună cu domnul Căldăruşe, am mers la București şi am purtat discuţii cu conducerea Blocului Naţional Sindical. Am făcut o adresă către ministrul Andrei Gerea, în care am solicitat deblocarea dialogului cu reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare a Energiei. A rămas ca, săptămâna asta, să ne comunice data şi locaţia în care ne vom întâlni. Avem de discutat probleme majore. Este vorba despre prelungirea hotărârii de guvern, în care erau prevăzute serviciile de sistem, cuantumul taxei de injecţie şi mai este şi problema legii exproprierilor. Dacă nu ne vom aşeza la masa dialogului, vom picheta sediul ANRE şi al ministerului Energiei, e posibil să facem şi mitinguri”, a mai declarat Aurel Nanu Mic.

Loading...

Citește și

Hanu, REACȚIE după ce Morega a anunțat că va candida la ȘEFIA PSD Motru

Dorin Hanu nu este deranjat că îl are contracandidat pe Cosmin Morega la președinția organizației …

Un comentariu

  1. Ce sa fac,dacă sunt un prost băgat la înaintare de jegul național pt.îmbogățirea lor în detrimentul energiei pe cărbune. FMI mi-a cerut management performant,dar eu știu că trebuie sa servesc guvernarea Pontalaului. Nu mai dorm noaptea de frica pușcăriei, dar mitocanul ma sprijină sa fiu un prost în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.