Teste de mediu pentru SE Rovinari şi SE Turceni

termocentrala-gorj

Complexul Energetic Oltenia va derula în perioada următoare şi testele anuale de mediu pentru instalaţiile de desulfurare la grupurile energetice din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari şi Sucursalei Electrocentrale de la Turceni. Valoarea contractului depăşeşte 300.000 de lei. Testele anuale la instalaţiile de desulfurare sunt obligatorii pentru a se stabili dacă se încadrează în parametri.

Contractul vizează în principal executarea de servicii de calibrare: „Test anual de supraveghere (AST) la Sistemul de Monitorizare şi Înregistrare Gaze Epurate (GMRS): – Lot 1: ,,Test anual de supraveghere (AST) la Sistemul de Monitorizare şi Înregistrare Gaze Epurate (GMRS) – Unităţile 3,4,5 Desulfurare- Sucursala Electrocentrale Turceni”, – Lot 2: ,,Test anual de supraveghere (AST) la Sistemul de Monitorizare şi Înregistrare Gaze Epurate (GMRS) – Unităţile 3,6 Desulfurare- Sucursala Electrocentrale Rovinari… Descrierea succintă a contractului sau a achiziţiei/achiziţiilor: Test anual de supraveghere (AST) la Sistemul de Monitorizare şi Înregistrare Gaze Epurate (GMRS)”, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Se verifică performanţa energetică la grupul 4

Tot în cadrul asigurării condiţiilor de mediu în urma investiţiilor realizate, va fi verificată şi performanţa energetică de la grupul energetic numărul 4, din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari. Blocul energetic 4 a fost supus unor lucrări de modernizare şi reabilitare şi se doreşte să se verifice eficienţa investiţiei respectiv: „Probe de performanţă şi audit energetic la grupul nr. 4 – 330 MW după executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, audit energetic pe contur termocentrală pentru anul 2014”. Locul principal de prestare: Sediul achizitorului S. CEO S.A. de la sucursala: – S.E. Rovinari… În cadrul serviciului se va elabora documentaţia necesară evaluării performanţelor blocului energetic în vederea verificării îndeplinirii garanţiilor contractuale, se vor efectua probe şi reglaje. Va fi realizată optimizarea parametrilor de funcţionare ai blocului, vor fi realizate probe de funcţionare propriu-zise, se vor elabora înregistrările corespunzătoare (raportul privind probele de performanţă, bilanţul energetic) şi vor fi prezentate achizitorului împreună cu rezultatele probelor de performanţă”, se menţionează în documentaţia tehnică proiectului care are o valoare de 225.000 de lei fără TVA.

Service desulfurare la SE Rovinari şi SE Işalniţa

Tot la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari va fi efectuată verificarea sistemul de monitorizare emisii gaze arse la coşurile de fum din instalaţiile de desulfurare. Vor fi realizate lucrări de întreţinere şi reparaţii. Scopul achiziţiei serviciilor respective a fost solicitat având în vedere că acest serviciu este necesar a fi realizat pentru menţinerea în funcţiune a sistemelor de monitorizare continuă a emisiilor atmosferice de la cosurile de fum din instalatiile de desulfurare, apartinând SE Rovinari. Principalele servicii solicitate şi asigurate de prestator sunt urmatoarele: a) servicii de mentenanţă preventivă (trei intervenţii – la un interval de 3 luni) – necesare pentru prevenirea eventualelor defecţiuni; b) service la cererea achizitorului (o intervenţie) – necesar pentru eliminarea operativă a diverselor defecţiuni şi creşterea siguranţei în funcţionare. Serviciile solicitate duc la creşterea în siguranţă a sistemelor de monitorizare continuă a emisiilor atmosferice de la coşurile de fum din instalaţiile de desulfurare. Şi la Sucursala Electrocentrale Işalniţa vor fi efectuate lucrări de întreţinere şi reparaţii la sistemul de monitorizare emisii gaze şi pulberi la coşul de fum numărul 2. Complexul Energetic Oltenia este la zi cu intervenţiile în ceea ce priveşte sistemele care monitorizează poluarea, având în vedere că societatea este la rândul ei monitorizată de organizaţiile de mediu.

Peste un miliard de euro în lucrări de mediu

Complexul Energetic Oltenia a derulat proiecte de investiţii pentru respectarea condiţiilor de mediu impuse, aplicând cele mai bune tehnologii de depoluare, dar şi pentru prelungirea duratei de viaţă a capacităţilor de producție existente. S-au investit 1,1 miliarde de euro în lucrări de mediu, în 6 ani. Potrivit companiei, Complexul Energetic Oltenia este singurul producător de energie care are implementate instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere şi de evacuare în slam dens a zgurii şi cenuşii rezultate în urma procesului de ardere a cărbunelui. Tot pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în zonă, au fost făcute investiţii pentru reconstrucţia ecologică prin redarea în circuitul silvic sau agricol a terenurilor eliberate de sarcini tehnologice. Au fost recepţionate pentru predare 370 hectare şi se va continua programul anual de redări, fiind în derulare lucrări pentru încă 400 de hectare.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.