Tiberiu Tătaru, Președintele Colegiului Fizioterapeutilor din Gorj, lector în cadrul simpozionului regional Farma Practic de la Băile Herculane

Conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru, Președintele Colegiului Fizioterapeutilor din Gorj, a participat între 9-10 noiembrie 2018 la ediția 70 Farma Practic, ediție ce a încheiat seria evenimentelor regionale Houston NPA dedicate farmaciștilor și asistenților de farmacie din acest an și care a reunit peste 170 de participanți.

Conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru a susținut în fața farmaciștilor și asistenților de farmacie prezenți la eveniment o temă extrem de practică despre  menținerea sănătății coloanei în cazul personalului din farmacie, demonstrând încă o dată că este un lector de excepție – jucător de bază în echipa medicală, oferind sfaturi prețioase colegilor săi din domeniul sănătății.

Încerc să fac tot ce pot pentru colegii mei, pentru a le fi mai bine. Acesta este modul în care înteleg eu echipa medicală și ideea de echipă, în primul rând. Pentru a putea ajuta pacienții, cadrele medicale trebuie sa fie la rândul lor sănătoase. De aceea am ales să susțin la Farma Practic o temă care să îi ajute pe cei care lucrează în farmacii și petrec mult timp în picioare sau la birou să își mențină sănatatea coloanei vertebrale”,  a declarat Conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru.

Prezent la mai multe ediții ale acestui eveniment, dar și la conferințe adresate medicilor de familie și cadrelor medicale de alte specialități, conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru a susținut întotdeauna prezentări cu o puternică tentă practică, participanții apreciind în mod deosebit faptul că exercițiile prezentate sunt ușor de memorat și informațiile primite ușor de reținut și de transmis mai departe către alți colegi.

Ce înseamnă lordoza sau cifoza, cum putem verifica într-un mod extrem de simplu calitatea acestor curburi fiziologice și de ce este important ca greutatea corpului să fie distribuită în mod egal pe ambele picioare, iată câteva dintre întrebările la care conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru a oferit răspuns în cadrul evenimentului. Cei prezenți la eveniment au primit, de asemenea, sfaturi legate de postura corectă la birou, în fața calculatorului, despre cum ne protejăm coloana atunci când ridicăm obiecte.

De ce trebuie să acordam atât de multă atenție sănătății coloanei vertebrale? Pentru a evita oboseala, durerile de spate, ale mușchilor, mâinilor sau picioarelor, durerile de cap, amețelile, dereglarea somnului, anxietatea, scăderea memoriei și a concentrării, irascibilitatea, dereglarea circulației periferice, deformarea coloanei vertebrale. În cadrul evenimentului, conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru a susținut și un workshop, ce a fost primit cu mult entuziasm de către participanți.

Eveniment ce va fi coordonat științific de conf.univ.dr. Tiberiu Tătaru în 2019

Un nou proiect, în premiera, ce va fi coordonat stiintific de Conf univ dr Tiberiu Tataru va avea loc în 2019, la Targu Jiu, „Fizioterapie axata pe patologie”. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu compania de comunicare medicală Houston NPA. Pe site-ul www.houston.ro veți putea găsi în curând mai multe detalii despre acest proiect. Referitor la acest eveniment Conf.univ,dr. Tiberiu Tătaru a declarat în cadrul Farma Practic 70: „Îmi doresc să avem cât mai multi fizioterapeuți pregatiți să ajute într-un mod specific, cu exerciții speciale pentru fiecare patologie în care este nevoie de ajutorul nostru, al fizioterapeutilor. Făcând echipă cu medicul de recuperare, cu medicul de familie, cu medicii care lucrează în spitale și cu toți cei care trebuie să știe cu ce ne ocupăm și cum putem ajuta pacienții, cred că atât specialitatea noastră cât și sănătatea cadrelor medicale și a pacientilor vor avea de câștigat. Îmi doresc ca Gorjul să fie deschizator de drumuri pentru că este un județ cu oameni minunați și implicati, cu locuri superbe, care merită vizitate și cu un potențial uriaș de dezvoltare. Sunt mandru de județul meu și abia aștept să îl descopere, să îl cunoscă și să îl iubească, ca și mine, atât romanii cât și străinii”.

Mai multe detalii despre Farma Practic, ediția 70, precum și despre evenimentele Houston NPA din 2019 găsiți pe www.houston.ro și www.farmapractic.ro

loading...
Loading...

Citește și

Romanescu: 10 ani de acum încolo tot de mine veţi auzi în Primăria Târgu-Jiu. Weber: Și vrăbiuțele VISEAZĂ la mălai!

Primarul liberal al Târgu-Jiului a dat asigurări, marţi, seara, colegilor de partid, la o întâlnire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.