Ţîcă Zamfir: „În patru ani, Craiova se va bate la locul 1“

zamfir4

De profesorul Ţîcă Zamfir am dat la un antrenament al CS Universitatea. Îi dădea sfaturi lui Ionuţ Stancu, fostul său jucător de la Şcoala Gică Popescu, şi schimba complimente cu Ovidiu Stângă, pe care-l promovase în ’92 la echipa mare a Universităţii. Suntem pe Oblemenco, în marea familie a fotbalului oltean, cu reprezentanţi ai ultimelor trei generaţii.

Reporter: Domnule profesor, o groază de amintiri aveţi împreună cu Ovidiu, cu jucătorii noştri…
Ţîcă Zamfir: Să vă povestesc ceva, să înţelegeţi ce a însemnat Craiova. Halagian pregătea meciul cu Steaua, finala Cupei României, şi în ultima etapă, cu Corvinul, ne-am dus cu echipa de tineret. Ne-au înjurat, ziceau că ne dau 5. Se aşteptau să vină Balaci, Cămătaru, iar în teren erau numai puşti. Aveam 1-0 la pauză. La vestiare, au început ăştia de la Corvinul să zică că pierd prima. Şi, am lăsat-o şi noi mai moale, că nu jucau copiii pe prime mari, ne-au bătut cu 2-1. Când am plecat, tot stadionul s-a ridicat în picioare şi ne-a aplaudat. Asta era Craiova, aveam centru de copii fantastic.

Rep. : Prin centrul de copii s-a ridicat Craiova?
Ţ. Z. : Noi nu am avut bani. Craiova a fost un club sărac. Spunea regretatul Teaşcă, pe care am avut ocazia să-l secondez: «Băi Ţâcă, băi! Universitatea Craiova – firmă mare, cu rafturile goale». Am ieşit odată campioni naţionali la tineret cu două mingi, atât aveam. Dar eram responsabili, bine pregătiţi.

Rep.: Acum de ce nu mai are Craiova un centru la fel de puternic?
Ţ. Z. : Sunt doi ani fără fotbal. Doi ani în care toţi juniorii nu au avut perspectivă, echipă unde să ajungă. Dar, la cum văd eu că se mişcă lucrurile, în doi ani, centrul Craiovei va fi cel mai bun din judeţ.

Rep. : Juniorii ca juniorii, dar echipa mare cum vi se pare?
Ţ. Z. : Am văzut toate meciurile. Erau pe locul întâi acum dacă ar fi fost selecţia bună. Avea un miros de aducere aminte de A, dar Bistriţa era o echipă de bătut. Apoi au venit ăia de la Reşiţa şi ne-au bătut. Cu cinci puncte, unde eram acum? Cu noua conducere au făcut câteva transferuri inspirate. Izvoranu şi Pleşan sunt câştiguri, la fel şi cei doi de la Sportul.

Rep. : Aveţi vreun jucător care v-a sărit în ochi?
Ţ. Z. : Îmi place puştiul Sin, sârbul care s-a accidentat… Sunt câţiva jucători buni, dar nu au fost pregătiţi pentru atmosfera din Bănie. Trebuia să vină la antrenament cu casetofonul, cu 15 boxe, în care să urle 10.000 – asta era pregătirea psihologică. De-asta la început nu au fost rezultate.

Rep. : Orice început este greu. Dar ce viitor preconizaţi pentru echipa Craiovei?
Ţ. Z. : E calitate aici, au fost aduşi numai oameni cu experienţă: Stângă, Papură, Lung – au jucat în naţională, cum să nu faci treabă cu ăştia? În 4 ani de zile, această echipă se va bate la locul 1. La Craiova nu se vrea decât locul 1. Eu vin aici pentru că sunt ai mei, sufletul meu.

Rep. : Lumea a reînceput să se obişnuiască cu fotbalul…
Ţ. Z. : Aici e o energie, olteanul are trăirile astea, acum te înjură, acum te pupă. Se potriveşte la fotbal. Se spunea în ţară că dacă nu ai olteni, nu ai echipă. De-aia e campionatul slab. Universitatea înseamnă stadionul acesta, publicul care vine. La mine, sub 10.000 la tineret nu erau.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii a câştigat al doilea amical al iernii

După remiza cu Vulturii Fărcăseşti, scor 1-1, Pandurii Târgu Jiu a dispus, miercuri, cu 4-1, …

Un comentariu

  1. Da,da cu siguranta…si marmota…restul stiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.