Tinerii arestați pentru trafic de droguri visau să se îmbogățească din vânzarea Xanax-ului

xanax

Dumitru Mihai-Valentin, de 26 ani şi Toader Marius-Nicuşor, de 24 ani, ambii din Târgu-Jiu, au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri după ce au fost prinși cu mii de pastile de Xanax asupra lor. Cei doi intenționau să vândă pastilele în Norvegia. Inventivi, tinerii ascunseseră pastilele într-o garniță plină cu untură și cârnați.

Târgujienii au fost arestați după ce au fost prinși având ascunse, într-o garniță cu untură, mii de comprimate de Xanax pe care urmau să le vândă consumatorilor de droguri în Norvegia. Cei doi au fost identificaţi în seara de 23 ianuarie, în timp ce se deplasau către frontiera de vest dintre Ungaria şi România, cu destinaţia Norvegia (Oslo), într-un autovehicul de transport internaţional. Cu ocazia controlului efectuat în municipiul Timişoara, asupra bagajelor ce aparţineau lui Dumitru Mihai-Valentin şi lui Toader Marius-Nicuşor, a fost identificat şi un recipient metalic – tip garniţă emailată (capacitate de  aproximativ 20 litri), plină cu untură, în care traficanții au spus că au carne de porc şi se deplasează în Norvegia cu destinaţia Oslo, la muncă. Oamenii legii au verificat garnița și au constatat că în untură se găseau bucăţi de carne, însă acestea acopereau pe fundul recipientului un număr de 600 blistere a câte 10 comprimate Xanax (ALPRAZOLAM), concentraţie 1 mg, cu perioada de expirare a valabilităţii  în anul 2016, luna martie. „Comprimatele erau împachetate în folie de aluminiu (staniol) şi material plastic, izolate cu bandă adezivă pentru a-şi păstra intacte proprietăţile fizico-chimice, dar şi cele estetice. Actele de urmărire penală efectuate în cauză duc la concluzia că inculpaţii Dumitru Mihai-Valentin şi Toader Marius-Nicuşor au procurat, clandestin, cu ajutorul altor persoane, în cursul lunii ianuarie 2014, un număr de 6.000 comprimate Xanax concentraţie substanţă activă 1 mg, le-au deţinut, transportat pe plan local, preparat şi pregătit pentru a fi scoase din ţară, în scopul de a fi valorificate în Norvegia consumatorilor de droguri şi, implicit, pentru obţinerea unor venituri”, spun procurorii de la DIICOT Biroul Teritorial Gorj.

Profit de peste 12.000 euro

Cei doi tineri știau că în Norvegia sunt la mare căutare aceste pastile printre consumatorii de droguri, astfel că s-au decis să facă rost de bani. În ţara de destinaţie, unde mai călătoriseră anterior Dumitru și Toader, dar şi persoanele lor de legătură, urmăreau ca prin vânzarea comprimatelor să obţină un profit semnificativ, care, la preţul de desfacere minimal, nu ar fi fost mai mic de suma de 12.000 Euro. „Numai pentru operaţiunea de scoatere din ţară şi deplasarea comprimatelor la Oslo, inculpaţii Dumitru Mihai Valentin şi Toader Marius-Nicuşor ar fi primit un beneficiu de 2000 euro, în afară de cheltuielile aferente călătoriei şi şederii în Norvegia până la valorificarea întregii cantităţi de comprimate. Raportul între preţul de achiziţie şi cel de valorificare al comprimatelor era de ordinul zecilor, astfel că se putea obţine ca echivalent între 2-4 euro/comprimat”, a spus procurorul de caz. Potrivit declaraţiilor celor doi inculpaţi, aceştia ar fi primit  şi pregătit comprimatele Xanax cu ajutorul lui Predică Aron, care, de altfel, ar fi fost persoana interesată în obţinerea unor surse de venituri prin modalitatea ilicită de procurare şi scoatere din ţară a unor astfel de substanţe şi că, anterior, acesta, în cadrul unei filiere, ar mai fi săvârşit fapte de acelaşi gen. Probatoriul administrat nu face însă dovada existenţei faptelor din partea lui Predică Aron sau participaţia sa în orice mod la comiterea acestora.
Faptele lui Dumitru Mihai-Valentin şi ale lui Toader Marius-Nicuşor constau în aceea că începând cu luna ianuarie 2014, au procurat, deţinut şi transportat pe plan local, fără drept, un număr de 6.000 pastile Xanax (medicament ce conţine substanţa ALPRAZOLAM – drog de risc), iar la data de 23 ianuarie au pus în executare hotărârea de a scoate din ţară, fără drept, cu destinaţia Norvegia, cantitatea respectivă de droguri (6.000 pastile Xanax), ascunsă într-un recipient cu untură, activitate care, însă, a fost întreruptă prin intervenţia organelor de urmărire penală pe timpul deplasării spre frontieră.

Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.