Tipar de jigodie: politicianul român de succes

Nu mai este de ceva ani o senzație, a devenit certitudine: clasa politică românească, așa-zisa „cremă” cu rol de ajutorare a nației, își bate joc constant de populația acestui biet stat. Fără a nominaliza vreun partid anume sau vreun specimen din absolut toate formațiunile politice perindate pe la Putere, nu greșim când spunem că nu există – la momentul vorbirii – un politician în care să-ți pui speranțele, care să tragă pentru cetate (în calitatea sa de locuitor al acesteia), care să dorească dezvoltarea acestei țări. Nu, toți trag pentru ei și pentru grupurile lor de interes, nepăsându-le că majoritatea covârșitoare din România o duce al dracu’ de greu…

Politicianul român de succes (indiferent de nivelul din partid sau din viața publică-administrativă) este construit după tiparul clasic al jigodiei prefăcute. Ce este această specie? O recunoașteți ușor: trei ani și jumătate îl doare-n poponeață de durerile, frustrările sau problemele românilor, după care, imediat ce se apropie tura de alegeri care-l interesează, devine brusc interesat de soarta țării, de problemele comunităților locale, de nemulțumirile civice etc. De ce? Păi i-a revenit decența. Sau cel puțin asta vrea să lase impresia, că-i pasă.

Ce mă doare, de fiecare dată când văd asta, e că mai toți cetățenii uită că politicianul român suferă de jigodeală, o boală ce afectează definitiv imoralitatea în fază incipientă din sufletul găunos al mai tuturor ce fac politică. Da, românul are memoria scurtă și în asta-și pun speranța toate leprele și gloabele de la butoane. Cum? Mecanismul e simplu: cu circa șase luni înainte (uneori și cu opt, am constatat asta), înceapă să dea poporului „pâine”. „Circul” oricum ni-l oferă permanent. Eeei, dar să nu vă imaginați că „pâinea” de ne-o dau acești ipocriți nu costă. Cooostă, stați liniștiți, că orice adăugare la salariu/pensie înseamnă împrumuturi enorme făcute de stat (adică de ei) în exterior sau în interior (bănci, de exemplu). Căci economia națională nu duduie, clar? Iar creșterea economică se bazează pe consum. Doar pe consum, să ne fie clar! Tragic e că toate împrumuturile contractate până acum, dar și cele viitoare, vor fi suportate de nepoții copiilor voștri. Sau chiar ai nepoților voștri…

Vă dau cuvântul că nu pot accepta ideea că, de fiecare dată, se găsesc oameni care să fie păcăliți. Și iar, și iar… Știu, prostia există, ne urmărește cotidian, ne lovește din absolut toate părțile, dar am speranța celei din urmă reveniri din amorțeala indusă de o bucată de pâine aruncată-n silă de aceste lepre înaintea alegerilor.

Ați urmărit, în ultimii 10-15 ani, ce oameni sunt lansați în spațiul public și politic? Național sau local, tot un drac. Când văd ce ne înconjoară, cine/ce ne conduce, cine ne încântă auzul/privirea în fiecare seară, jur că încep să regret inteligența lui Năstase. Iar pe nea Adrian nu-l puteam suporta sub nicio formă, vă jur!

Azi vedem coțohârle, cucuvele, analfabeți. Evident, am în „portofoliu” și cuvinte oleacă mai grele, dar nu vreau să creadă lumea că-s coleg de generație cu Tourette. Deși știți și dvs. că toată clasa politică merită cuvinte mai dure. Poate și niște acțiuni de corecție fizică, că doar… Putere + Opoziție = Dragoste cu beneficii, nu?

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Un comentariu

  1. Am o mare dilema:daca unim Statul Mafiot,cu Statul de Drepti si cu Statul Paralel,ne vom numi Statele Unite?!!!Pana nu vom clarifica „chestiunea”,tot asa vom orbecai,dar cu toata lehamitea tot va trebui sa ne ducem la vot pentru ca scopul lor este tocmai sa ne indeparteze de acest drept,obtinut de catre omenire cu mult sange varsat si multe alte sacrificii!Nenorocirea este ca trebuie sa alegem pe cei mai putin impostori,lichele sau jigodi,desi poporul asta are si acum foarte multe valori dar carora nu li se permite sa iese in fata din cauza ca nu au un „partid”,o gasca in spate,sau daca intra intr-un partid,sunt rapid marginalizati pentru ca nu pot fi santajati,manipulati…!Uitati-va la tineret,crede cineva ca ei sunt reprezentati de jigodiile aotointitulate #rezist,sau coruptia ucide,etc.,sabloane pe care niste smecheri submediocrii cu grade inalte,foarte inalte si cu enorm de multi bani din „buzunarul” prea larg al tari le lanseaza prin niste senianalfabeti?Nici vorba,tinerii buni si foarte buni ori emigreaza,ori isi gasesc slujbe foarte bune,platite foarte bine si isi vad de ale lor,neinplicadu-se deloc,avand cu totul alte preocupari,fiind interesati sa cunoasca „lumea”,Europa,pastrad spiritul familiei si nici nu le pasa de aurolacii de pe strazi .Rau este ca nu se duc la vot,dar au argumente care te dezarmeaza:pe cine sa votez?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: