sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 4:16

Tismana, obligată să restituie ADRSV Oltenia 15.000.000 de euro dacă devine comună!


Primăria Tismana renunță la demersul său de schimbare a statutului localității din oraș în comună. Ceea ce a schimbat opinia autorității locale a fost un răspuns al Agenției pentru Dezvoltarea Regională Sud-Vest Oltenia care pune în vedere administrației Slivilescu că dacă localitatea devine comună va fi obligată să restituie ADRSV cele 15.000.000 de euro accesați pe trei proiecte aflate în derulare în localitate.

Primăria Tismana a solicitat informații ADRSV Oltenia, la începutul lunii februarie, privind implicațiile pe care le-ar avea schimbarea statutului orașului în condițiile în care localitatea are în derulare proiectul de realizare a parcului și grădinii și a drumului de acces spre aceste obiective dar și proiectul de reabilitare urbană, aflat în fază de evaluare. Răspunsul primit nu a fost favorabil, comunică chiar primarul Marian Slivilescu. ,,Agenția pentru Dezvoltarea Regională Sud-Vest Oltenia, a răspuns clar și concis, că, în cazul în care UAT Tismana își va schimba rangul localității din oraș în comună pe perioada executării proiectelor și ulterior pe perioada implementării proiectelor, UAT Tismana ar urma să returneze integral sumele (fonduri europene nerambursabile) încasate pentru executarea și implementarea proiectelor pe bani europeni. Precizăm că sumele pe care trebuie să le returnăm în cazul în care se va propune revenirea la statutul de comună sunt în valoare de aproximativ 15.000.000 € (Euro) (71.167.500.000 lei vechi)”, a menționat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

3 comentarii

  1. Pai unde dracu sunt cei 15000000 de euro, ca in ultimii zece ani nu s-a vazut absolut nici un pas inainte. Nu tu gaze, nu tu drumuri…… De cate ori trec pe acolo si vad ca cineva a reusit sa obtina teren pentru casa pe peluza terenului de fotbal, ma crucesc. Doamne, Dumnezeule cata prostie………..sau nu…..

    • Nu este oricine acel cineva , casa de pe peluza este a subofiterului de politie Ion Mutu , de anul trecut pensionar , dar care ia lasat fiicei sale mostenire postul de politist precum si casa de pe peluza. baiat destept dom comandant , totul e facut din salariul de politist.

  2. Cetățean din Tismana

    Sa dati inapoi banii, sa va saturati toti de trecerea la comuna. Împreună cu primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.