Tot ce trebuie să știi despre contul de economii deschis de Guvern pentru copilul tău AFLĂ AICI

bani

Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numele fiecărui minor din România. Părinții vor putea depune minimum 1.200 de lei pe an, iar statul va oferi 600 de lei în plus, la care se va adăuga și o dobândă anuală de 3%.

„Cine poate depune bani în contul Junior?
În contul unic Junior, deschis la Trezorerie oricine poate depune ce sumă dorește. Plata se poate face prin depunere numerar la orice trezorerie, fie la Poştă prin mandat poştal, fie prin Ordin de Plată de la bancă sau internet banking, cu specificația că în documentul de plată, la rubricile destinate beneficiarului, trebuie completat obligatoriu numele și prenumele copilului beneficiar și codul numeric personal al acestuia, astfel, te asiguri că de banii depuși va beneficia copilul tău.

Cât trebuie să depui pe an?
Ca să primești o dobândă de 3%/an, precum și o primă în valoare de 600 de lei, trebuie să depui minim 1.200 de lei pe an, adică aproximativ 100 de lei pe lună.

Când îți dă statul banii?
Statul va vira în cont prima în valoare de 600 de lei pe an, atunci când minorul va împlini 18 ani. Mai exact, statul îți va vira 600 de lei, pentru ficare an în care tu ai depus minimum 1.200 de lei. Dobânda se va calcula și se va plăti la scadența depozitului, adica în momentul în care copilul își serbează majoratul.

Câți bani ar trebui să ai în cont dacă respecți condițiile?
De exemplu, pentru un copil născut în 2018, statul va vira primele și dobânzile în anul 2036, dacă se va respecta suma minimă. Astfel, copilul ar trebui să aibă în cont 21.600 de lei, la care se vor acorda prime în valoare de 10.800 de lei și dobânzile aferente.

Cât poți depune maxim anual în contul Junior?
Nu poți depune anual o sumă mai mare de 100.000 euro. În schimb, dacă nu ai reușit să depui suma necesară pentru primirea primei de 600 de lei, copilul va primi oricum dobânda de 3% pe an.

Când poți să scoți banii?
Trebuie să știi că odată puși în cont, banii sunt blocați până când minorul va împlini vârsta de 18 ani. Dacă retragerea banilor are loc mai repede, în cazuri excepționale, suma retrasă va fi cu tot cu dobândă și cu primele calculate și incluse în sumă.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.