sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:05

Tovărășia pierzătorilor. Impresarul lăutarilor, artizanul unui complot eșuat. State și-a dat check in, la Mall, cu oponenții lui Cârciumaru

state-tare

În lipsa oricăror strategii electorale serioase și aflați într-un vid adânc de viziune, candidații la funcția de primar al municipiului Tg-Jiu, oponenții ”redutabili” ai lui Florin Cârciumaru, au pus-o de-o întâlnire, să testeze dacă principiul conform căruia ”ideea bună poate veni și de la un prost” poate da rezultate și în cazul lor.
Inițiatorul întrevederii, candidatul Partidului Mișcarea Liberală, Nicu State, ”regele” manelăriilor din județ, a dorit să-și dea check in de la Mall, alături de toată adunătura de pierzători, iar când și-a dat seama că a fost fotografiat, s-a autodenunțat pe facebook. Participanți la această acțiune super inteligentă au fost: candidatul PMP, candidatul UNPR, candidatul PSRo, candidatul PRU, candidatul PNȚCD și, bineînțeles, candidatul PLM (sic!).

State s-a autodenunțat

„Bună seara! Așa cum am discutat telefonic, sâmbătă la ora 11, ne vedem la o cafea la Mall cu toți candidații la Primăria Tg Jiu, fără Cârciumaru. Într-o competiție ca aceasta trebuie să ne comportăm ca într-un meci de fotbal unde fairplay-ul primează. Vă mulțumesc că ați acceptat această întalnire și vă asigur că o să fim singurii din țară care o să facem acest lucru”. Acesta este SMS-ul pe care l-au primit candidații la fotoliul de primar al orașului Tg-Jiu de la Nicu State.
Primul care a ajuns la terasa de la Mall, sâmbătă dimineața, cu trei minute înainte de ora stabilită, a fost chiar inițiatorul întâlnirii, Nicu State. Apoi, pe rând, au ajuns Marian Rotaru și Matei Catrinoiu. ”Băiatul lui tata”, Robert Bugă, a răspuns și el prezent convocării. Ultimii sosiți, Marius Vlaicu și Liviu Andrei.
La 11,38 discuțiile s-au finalizat, primul care a plecat de la masă a fost Liviu Andrei, impulsionat, probabil, de teama că ar putea fi fotografiat în acea tovărășie îndoielnică.
Presimțind că aranjamentul pe care doreau să-l pună la cale ar putea ajunge în presă, mai ales că doi dintre invitați, Eduard Lădaru (ALDE) și Octavian Lupulescu (PNL) nu ajunseseră la întâlnire, deși confirmaseră prezența, la ora 12,36, Nicu State s-a autodenunțat pe facebook. Acesta a recunoscut că el este inițiatorul întâlnirii, le-a mulțumit pentru prezență celor care participaseră și le-a reproșat lui Lădaru și Lupulescu faptul că nu s-au dus la întrunire. State explică, în postarea de pe facebook că a dorit să-l invite la întâlnire și pe Florin Cârciumaru, însă primarul nu a răspuns la telefon, de aceea în mesajul către oponenții acestuia este mențiunea ”fără Cârciumaru”.
Marius Vlaicu a postat și el pe contul său că ”au fost discuții interesante, de actualitate și pentru viitor”.

foto-mall

Afișele electorale, o problemă de buget, la PMP și PNL

Potrivit unor surse, Liviu Andrei s-a grăbit să plece de la întâlnire după ce și-a dat seama că, complotul împotriva lui Cârciumaru a eșuat și înțelegerea ar putea fi deconspirata de cel puțin una din persoanele din acel anturaj.
Andrei era preocupat și de faptul că nu-i ajunseseră afișele electorale în seara precedentă și omul său tocmai plecase, la Craiova, să le ridice de la tipografie. Joi noaptea, atunci când s-a dat startul campaniei electorale, PMP nu a lipit afișe pe panourile din centrul orașului din cauză că acestea nu fuseseră tipărite. Aceleași surse dau ca sigure unele neînțelegeri în interiorul partidului generate de strângerea banilor de la candidați și plata materialelor electorale. Vineri, găselnița celor din PMP a fost aceea că sunt solidari cu liberalii, care nici ei nu lipiseră afișe în seara precedentă sub pretextul că era o mare sărbătoare creștină și au preferat să împartă aghiazmă bătrânilor. De fapt, motivul a fost același: liderii PNL nu au reușit să strângă banii de la candidați (între 2.000 și 5.000 de lei, în funcție de locul pe liste) și tipografia a refuzat să le dea tipăriturile electorale pe caiet.

De ce a plâns Rotaru

intalnire-mall3

Marian Rotaru, candidatul PSRo la Primăria Tg-Jiu, a început campania electorală în forță, după ce, vineri, și-a mărturisit păcatele în fața preotului din Lelești. Rotaru nu s-a spovedit doar preacucernicului părinte, ci și în fața concetățenilor săi, iar cuvintele sale au tulburat până la lacrimi câteva babe aflate la slujbă. Emoționat a fost și Rotaru care a plâns, minute în șir, în fața oamenilor care l-au ales în două rânduri primar la Lelești, cuprins, probabil, de regrete și de faptul că a dat al treilea mandat de primar de comună pe nimic sigur la Tg-Jiu.

 

Cât a plătit State pentru întâlnire

facsimil-nota-de-plata

Nota de plată de la masa candidaților a costat 24,80 lei. Aceștia au băut două cafele, două Coca-Cola și un ceai.


loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

11 comentarii

  1. Daaa, complot dom’le, la terasa, in public. Ziaristii lu’ peste, pardon, lu’ Glicemie. Unde puii mei e problema? Unde e puciul? Interzice cumva legea electorala intalnirile intre candidati? Banuiesc ca onor ziaristu’ ar fi preferat aruncari cu noroi, lupte de strada si injuraturi de mama intre candidati. Claudiu Matei, „ezista” doua „esplicatii”, ori esti robu’ lu Carciumaru, ori cauti senzationalu’!

  2. Si nota de plata dom’le. Cata nesimtire din partea lor. Cum sa nu consume macar de cateva sute de euro, asta-i bataie de joc, sa le fie rusine!

  3. Dar care este problema la cat au consumat? Doamne :)) Dai tu mai mult pe o cafea bogatule? Esti in Tg-Jiu nu in Bucuresti. Cata consumatie vroiai sa faca pentru o simpla discutie? Ce oameni.

  4. Ce articol senzational, e super tare, merita premilu puliter, sigur ai castigat 500 euro cand l-ai scris!si primesti si statueta in marime naturala!bravo!

  5. Mai bine +impresarul lautarilor+ decat +IMPRESARUL ASASINILOR ECONOMICI SI CORUPTILOR+. P.S. Jos primarul hot(Carciumaru)

  6. Frate, am mai văzut și eu risipă de prostie la viața mea, da’ paranoia ca în articolul ăsta n-am mai văzut demult!

  7. Și mai e o întrebare: e ceva jignitor sau dezonorant în a fi lăutar, ca automat impresar de lăutar să fie ceva de rău? Poate CNCD ar avea un cuvânt de zis, că-s bune amenzile pentru bugetul statului…

  8. Ce sa înțeleagă de un demers de bun simt, așa cum ar trebui sa fie între niște oameni cu bun-simt! Si necrotizantă la Claudiu ” Pușcărie” Matei! Ce Watergate, Nixon, Daily Mirror, Hollywood…. Matei si Domino! Pistoale cu apa!

  9. Imaginati-va un homeless căutând pin tomberon ca să ne arate nouă, interesatilor ce a descoperit el, fostul pușcăriaș! Unde s-au ascuns inteligentule, prin vreo văgăună, pe vreun drum forestier? La mall, hai? Cat de prosti ne cred ăștia doi, Matei si Domino! Hai sictir!

  10. Pai e complot mah ca nu sunt toti de partea lor , nu fac intelegeri pe la spate si de ochii lumii sa fie contracandidati. Nu vedeti ca sleahta lui Carciumaru a cumparat toata presa?? Nu le convine acum cand au contracandidati care nu sunt manjiti de ei. HOTILOR!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: