Tovărășia PNL! Iată cine sunt noii administratori ai Minprest!


Adunarea Generală a Acționarilor a societății Minprest Serv SA, la care Complexul Energetic Oltenia deține 95% din acțiuni, au decis, marți, 17 decembrie a.c., componența noului Consiliu de Administrație, după ce foștilor administratori le-au expirat mandatele.
Acționarii au fost puși în postura de a numi în posturile de administratori cinci liberali: Sorin Chircu și Robert Ciocioi, vicepreședinți ai PNL Gorj, Ion Dragu, secretar general adjunct al organizației județene a PNL, Bogdan Bejinaru, secretar general al filialei municipale PNL Tg-Jiu și Sebastian Brânzan.
Potrivit unor surse, numirile s-au făcut pe baza unor liste venite de la PNL Gorj, care s-au tot modificat în ultimele zile, însă procedura excede prevederile actului normativ care reglementează guvernața corporativă a intreprinderilor publice.

Lista de partid

AGA a Minprest Serv SA a validat, practic, o listă, servită de liberali, cu persoanele care vor avea calitatea de administratori ai societății la care CEO deține pachetul majoritar de acțiuni și care prestează servicii pentru compania energetică.
Astfel, acționarii au votat, formal, componența noului Consiliu de Administrație, până la ocuparea posturilor de administratori în urma unei selecții.
Primii doi, Sorin Chircu și Ion Dragu, sunt consilieri județeni PNL, angajați al CE Oltenia și au derulat unele activități comerciale private.
Chircu a fost asociat, anul trecut, la firma Drachir Consult SRL, cu obiect activitate ”consultanță pentru afaceri și management”, care după câteva luni de la înființare a fost lichidată și radiată.
În prezent, Chircu este administrator și asociat unic la firmei Chialmih SRL, înființată în urmă cu doi ani, care a derulat afaceri de 390.000 de lei, în 2018, potrivit datelor publicate de ANAF, în domeniul ”comerțului cu amănuntul prin intermediul caselor de comerț sau internet”.
Ion Dragu deține funcția de șef birou la CEO și este acționar la câteva societăți comerciale, bănci și fonduri de investiții. Până în urmă cu două luni a fost unic asociat al firmei Ugard SRL, care se ocupa cu activități de curățenie interioară a clădirilor. Societatea a avut, în 2018, contracte de curățenie, în valoare de aproximativ 70.000 de lei, cu instituții publice, printre care, APM, AJPIS, ITM, AJOFM și Casa de Pensii Gorj, dar care, în mod inexplicabil, a fost radiată.
Robert Ciocioi, a fost consilier personal al primarului Marcel Romanescu, în 2017, însă a demisionat din funcție după numai două luni. Vicepreședintele PNL a fost reținut, pentru 24 de ore, în urmă cu opt ani, în urma implicării, alături de câțiva tineri, într-o altercație într-un club din centrul orașului Tg-Jiu.
Bogdan Bejinaru se numără printre cei 13.000 de angajați ai CE Oltenia, deține postul de inspector situații de urgență și este lider de sindicat la Jilț Sud. Bejinaru este unul dintre apropiații și principalii colaboratori ai primarului Marcel Romanescu, liderul PNL Tg-Jiu.
Sebastian Brânzan este membru al PNL Motru, angajat jurist al UEF Motru, societate aflată în insolvență, și unul dintre apropiații primarului liberal Gigel Jianu.
Înaintea lui Brânzan, primarul Jianu o propusese în CA al Minprest pe Elena Vintilescu, consiliera sa persoanală, fost director al societății. Vintilescu a fost înlocuită chiar înaintea ședinței AGA pentru că risca să nu fie validată, după ce presa a dezvăluit că poate ajunge într-un posibil conflict de interese, în cazul în care ar fi fost numită administrator, din cauză că a fost acționată în judecată de Minprest pentru recuperarea unor sume de la aceasta, mai exact 8.000 de lei cheltuiți de societate pentru unele expertixe într-un dosar penal și 27.000 de lei, salarii încasate necuvenit.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.