Transalpina, declarată cel mai bun drum de condus din România

transalpina-4632

Transfăgărăşanul i-a adus în România pe doi ziariști englezi din echipa unei publicaţii auto britanice, care l-au testat şi l-au comparat cu Transalpina în materie de calitate şi privelişte. „Transfăgărăşanul este absolut minunat, dar există ceva la Transalpina, poate sălbăticia, care o face şi mai mult să îţi taie răsuflarea. Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”, au spus englezii.

Transalpina-cascada

Cei doi englezi de la publicația auto EVO au venit în România pentru a vedea dacă reprezentanții Top Gear au avut dreptate când au descris Transfăgărășanul drept cel mai bun drum din lume. După ce au străbătut Transfăgărăşanul o zi întreagă, au ajuns la câteva concluzii: „Transfăgărăşanul e spectaculos. Felul în care îşi construieşte calea în munţi este o minune. Doar că prefer priveliştea şi senzaţia părţii mai sălbatice din sud, pe care am condus ca să ajungem aici. Mai cred şi că Transfăgărăşanul a devenit un fel de victimă a propriului succes. Se poate să fi fost aglomerat şi înainte, dar cu siguranţă de când Top Gear l-a proclamat şi promovat drept cel mai bun drum pentru condus din lume, a devenit blocat de oameni care mişună peste tot, nerăbdători să ajungă în vârf. Când am fost acolo, până şi ciobanii scriau pe Twitter despre cât de mare era aglomeraţia” (sursa – Mediafax n.red.). Videoclipul în care cele două șosele sunt comparate a fost „urcat” pe Youtube pe 3 februarie și a strâns zeci de mii de vizualizări.

Transalpina, un drum ce nu poate fi uitat nicicând

A doua zi, după ce au petrecut noaptea în Sibiu, cei doi au pornit spre Transalpina. Englezii au ajuns la concluzia că șoseaua cea mai înaltă din România este absolut uluitoare. „Călătoria până aici a meritat. Aceasta este Transalpina şi e absolut uluitoare. Este drumul pe care Nicolae Ceauşescu a vrut să-l depăşească atunci când a construit Transfăgărăşanul (…) A devenit drumul aflat la cea mai mare înălţime din România, titlu furat de la Transfăgărăşan. Ai sentimentul minunat că te afli pe acoperişul lumii. Îmi pare rău, dar acesta este cel mai bun drum de condus din România. Transfăgărăşanul este absolut minunat, dar există ceva la Transalpina, poate sălbăticia, care o face şi mai mult să îţi taie răsuflarea. Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”, a fost concluzia lui Henry Catchpole.


Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.