sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:36

Transfer al unui fost consilier PSRO, de la Primăria Glogova la Primăria Motru! Rădulescu bate din picior pentru un post de consilier juridic la municipiu


Cristi Rădulescu, dat afară din PSRO Motru și din Consiliul Local cu doi ani în urmă, angajat cu două luni în urmă consilier juridic la Primăria Glogova, face joc de glezne pe lângă primarul Gigel Jianu, pentru ca edilul de la municipiu să-i aprobe un transfer de la primăria de comună la cea de oraș, pe un loc mai bine remunerat. Consilierul vizează unul dintre cele trei posturi vacante din primărie, de la Relații cu Publicul, de responsabil cu managementul spitalului din localitate ori cea de responsabil al societăților corporatiste. Ultimele două posturi sunt în subordinea nevestei fostului avocat al lui Rădulescu în procesul cu PSRO, litigiu pierdut de fost consilier municipal.

Rădulescu, fost lider sindical la UEF Motru și fost jurist al societății aflate în insolvență, și-a găsit un loc călduț la Primăria Glogova, asta după ce a pierdut șansa de se angaja în Primăria Motru, după ce a votat organigrama instituției cu noile posturi de șefi. Înțelegerea cu primarul Jianu nu s-a materializat deoarece, cu doi ani în urmă, Rădulescu a fost dat afară din PSRO și din CL Motru, iar angajarea directă la primăria municipiului ar fi fost imposibilă și greoaie chiar și pentru edilul liberal.
Ultima soluție a fost intrarea în sistemul bugetar, mai exact la Primăria Glogova, unde Rădulescu a fost angajat jurist cu două luni în urmă, pentru a se transfera apoi la Primăria Motru.
Se vrea modificarea organigramei pentru postul lui Rădulescu
De altfel, la începutul anului, Jianu a aprobat un astfel de transfer, mai exact a transferat-o pe nevasta primarului de Ilovăț, de la Primăria Mătăsari la cea din Motru. Și nevasta nepotului lui Ionel Manțog a ajuns, culmea, tot în subordinea Angelei Văduva, șefa de la Administrarea Domeniului Public și Privat, cum ar urma să fie și Rădulescu.
De fapt legătura cu Văduva este prin soțul acesteia, care a fost avocatul respectivului în procesul său cu PSRO. Avocatul Văduva a pierdut însă litigiul clientului său cu PSRO și astfel revenirea lui Rădulescu consilier municipal.
Angajații primăriei l-au văzut pe Rădulescu în ultimele zile întâlnindu-se cu primarul Jianu în apropierea primăriei, ori în mașina edilului local, oamenii comentând că transferul este ca și bătut în cuie, deși instituția are probleme financiare majore. Mai exact, Jianu mărește numărul funcționarilor publici și nu îi reduce cum se laudă în spațiul public, în timp ce solicită bani de la Guvern pentru funcționarea instituției și plata salariilor subordonaților săi.
Liberalii lui Jianu sunt la rândul lor nemulțumiți de acest viitor transfer, mai ales că primarul a avut grijă să le promită multor colegi angajări în cadrul primăriei, ducându-i însă cu vorba de la o zi la alta.
Se discută și de o schimbare a organigramei primăriei, dacă transferul lui Rădulescu pe posturile menționate va fi imposibilă. Mai exact, s-ar dori înființarea postului de consilier juridic superior pentru salariatul de la Glogova ori modificarea unuia dintre cele existente. În astfel de condiții, cei care vor semna pentru acest transfer, riscă să răspundă penal pentru faptele lor.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: