duminică , 15 decembrie 2019 - 20:15

Trei candidați pentru funcția de președinte al FNME! Pîrvulescu: Nu zic că, dacă nu mai sunt eu, a doua zi, se sparge federația, dar e foarte probabil!


Sindicaliștii afiliați la Federația Națională Mine Energie (FNME) își vor alege președintele și membrii Biroului Executiv, la începutul lunii viitoare, aceștia urmând să conducă structura timp de patru ani.
Pentru funcția de președinte al FNME și-au depus deja candidaturile Dumitru Pârvulescu, actualul șef al structurii sindicale, Nelu Rosca, vicepreședinte pe lignit și Nicolae Răscol, lider în cadrul Sindicatului ”Energia” Rovinari.
Cei care își doresc o poziție în cadrul Biroului executiv al FNME, nu trebuie să dețină o funcție de conducere într-un partid politic, este interdicția menționată în Statutul federației.

Pîrvulescu: Nu știu dacă au pe cineva în spate care i-a pus să candideze, posibil!

Sindicalistul Dumitru Pîrvulescu este convins că pornește cu prima șansă pentru a ocupa încă un mandat funcția de președinte al FNME și spune că există posibilitatea posibilitatea ca în cazul în care va pierde alegerile, federația sindicală să se fragmenteze.
”În primul rând trebuie un om de echilibru, care să-i țină pe toți în aceeași curte. E foarte greu. Nu zic că dacă nu mai sunt eu, a doua zi se sparge federația, dar e foarte probabil. Fiecare cu interesul lui și cu ăia care i-au pus să candideze. Treaba mea ca președinte este să-i țin uniți. Nu știu dacă au pe cineva în spate care i-a pus să candideze, posibil, organizații sau altceva. Pot să fie așa de orgoliu, nu știu, o să vedem în congres, nu am nicio problemă. Am avut contracandidat și data trecută, și unul serios: Petre Nica din Valea Jiului, care, ulterior, a fost director general adjunct și avea și un sindicat extraordinar de puternic în spate și alianțe puternice”, a afirmat Pîrvulescu, cu un oarecare subînțeles că unii dintre contracandidații săi ar fi fost puși să candideze de persoane din afara mișcării sindicale.

Pîrvulescu nu crede că o funcție sindicală poate fi un resort pentru o poziție importantă în politică sau în administrație.
”Nu înțeleg de ce unii nu văd că federația asta înseamnă muncă și nu altceva. Un post dintr-ăsta îți dă obligații, că drepturi nu ai de unde să iei că a avut grijă Condescu să ne lase obligații până la adânci bătrâneți. La cât de aiurea sunt sindicatele în momentul de față în România și în special în Oltenia e puțin probabil ca o funcție sindicală să fie o trambulină pentru una politică. Noi nu suntem în stare, în Oltenia, să coagulăm organizațiile sindicale, cu toate că nimeni nu mai are de câștigat, toți avem de pierdut. Nici pentru un salt într-o funcție în administrație. S-a întâmplat cu colegul din Valea Jiului, dar nu văd, aici, cum, pentru că, în Oltenia cu structurile cu managementul corporatist e destul de complicat”, a conchis liderul sindical.

Candidați

Nelu Roșca nu a dorit, deocamdată, să facă nici un fel de comentariu în legătură cu intenția sa de a candida la președenția FNME. Roșca conduce, de ani buni, Sindicatul Liber de la Cariera Roșiuța, unul dintre cele mai puternice din FNME, iar în prezent este vicepreședinte pe probleme de lignit în cadrul federației.
Despre Nicolae Răscol nu se știu prea multe lucruri, cu excepția faptului că este unul din liderii din Sindicatul ”Energia” Rovinari și un apropiat al lui Manu Tomescu, sindicalist mult mai cunoscut în rândul salariaților CEO.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: