Tu ştii care este stilul tău de a face curăţenie?

poza-1

Trăsăturile tale de personalitate se reflectă perfect în stilul tău de a face curăţenie, oferindu-ţi o altă etichetă care te reprezintă în aria casnică. Eşti genul care îndeasă toate lucrurile în debara înainte să vină musafirii sau te ocupi de menaj imediat ce observi până şi cea mai mică urmă de dezordine?

Faimoasa publicaţie Wall Street Journal a publicat un articol despre diferitele stiluri de a face curăţenie, care trădează personalitatea celui care le adoptă. Mai jos ai câteva opţiuni, în care te-ai putea regăsi şi tu!

Magicianul

Te caracterizează stilul magicianului de a face curăţenie, dacă te pricepi de minune să faci ordine deplină cu câteva minute înainte să vină musafirii. Problema este că ascunzi gunoiul sub covor, îndeşi toate lucrurile împrăştiate prin dulapuri şi „camuflezi” orice urmă de dezordine, toate acestea devenind o mare problemă ulterior.

Superficialul

Persoana caracterizată de acest stil gospodăresc se străduieşte în permanenţă să menţină curăţenia, însă o face superficial. Aspiră covorul în fiecare seară, însă uită să cureţe praful de sub mobilă.

Tipicarul

Această persoană face curăţenie doar într-o singură zi a săptămânii, stabilită de el. În plus, are aceeaşi ordine de îndeplinire a sarcinilor, funcţionând ca un roboţel programat.

Spontanul

Acest stil de a face curăţenie presupune o intervenţie spontană asupra murdăriei, imediat ce este sesizată. Vorbeşti la telefon şi ştergi oglinda, sesizezi gresia murdară şi o „ataci” fără preaviz cu buretele abraziv etc.

Delăsătorul

Această persoană amână la nesfârşit curăţenia, considerând că mereu are ceva mai bun de făcut decât menajul. „Lasă pe mâine ce poţi face azi, poate nu va mai fi nevoie”, este deviza delăsătorului.

Improvizatorul

În cazul improvizatorului, programul zilnic este atât de încărcat, încât trebuie să se „strecoare” printre alte lucruri programate, pentru a face curăţenie. În general, menajul se petrece la ore târzii din noapte.

Perfecţionistul

Această persoană nu se poate relaxa, pentru că găseşte mereu ceva ce trebuie să fie curăţat. Obişnuieşte să răscolească adânc şi să lustruiască lucruri care nu au văzut ani buni lumina zilei.

Distrasul

Distrasul începe să facă curăţenie, apoi îşi lasă atenţia distrasă de altceva şi revine la treburile domestice după câteva ore. Curăţenia durează o zi întreagă în cazul lui.

Indiferentul

Acesta alege pur şi simplu să nu se ocupe de curăţenie. Aşteaptă să intervină altcineva şi ripostează dur când este rugat să se ocupe de menaj.

www.acasa.ro

loading...
Loading...

Citește și

Te pregătești să-ți împodobești casa de sărbători ? Cum eviți excesele

Este foarte bine să-ți faci din timp planuri legate de decorațiunile de sărbători, menite să-ți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.