sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 5:16

UATAA furnizează fum, în loc de apă caldă pentru motreni! Uzina poluează la fiecare pornire, vecinii sunt revoltați


Uzina furnizoare de agent termic și alimentare cu apă a municipiului Motru poluează mai mult decât să ofere servicii de calitate populației. Mai mulți cetățeni din vecinătatea uzinei, o mare parte veniți în vacanță acasă din străinătate, reclamă faptul că aerul în preajma UATAA este irespirabil, mai ales la pornirile dese ale acesteia. Criticile curg și pe rețelele de socializare, cetățenii criticând lipsa de reacție a autorităților. De altfel, în vara aflată în curs, uzina a oprit furnizarea apei calde de opt ori pentru populație, aproape 6000 de apartamente stând fără apă caldă între 3-15 zile. Și săptămâna acesta, apa caldă a fost oprită în municipiu, iar la încercările de pornire, UATAA scoate mult fum, mai mult chiar decât o mocăniță.

Dacă în urmă cu două săptămâni, administratorul special al UATAA, Eugen Corcoață, își cheltuia o parte din pensie în Turcia, într-un resort de lux, cetățenii au stat mai bine de două săptămâni fără apă caldă, iar la revenirea directorului bine bronzat la muncă, motrenii erau tot deficitari la igienă. Cetățenii se întreabă cum Corcoață, care încasează aproape două miliarde de lei vechi pe an din pensie și salariu, este lăsat tot în fruntea UATAA, când problemele uzinei se accentuează de la lună la lună, consumatorii nu au apă caldă, iar unitatea de agent termic a ajuns cel mai mare poluator al municipiului.
În zona Căii Severinului, unde se află UATAA, locatarilor le este imposibil să întindă rufele albe la uscat, să se bucure de curtea bine amenajată ori să se recreeze pe proprietate, deoarece în zonă uzina poluează masiv.

Strada lui Dobrică, legată la UATAA!

De altfel, vecinii uzinei au apelat la UATAA, pentru a fi racordați la agentul termic și apă caldă, cu ani în urmă, dar casele respective nu au fost legate la aceste utilități din cauza lipsei banilor municipalității pentru investiții. Dacă s-ar fi realizat acestea, uzina avea noi consumatori din zonă.
Singura investiție realizată în acest sens s-a făcut pe o singură stradă cu case din oraș, unde din ,,coincidență,, locuiește tocmai fostul viceprimar Tudor Dobrică. De altfel, respectivul nu achită mai mult de 500 de lei lunar, pentru apă și căldură, pe timp de iarnă. Totul pentru ,,mica” sa gospodărie de 300 de mp, deținută în orașul Motru.

Garda de Mediu chemată de vecini

Zeci de proprietari de case din zona UATAA au anunțat că vor sesiza Agenția de Protecția Mediului pentru poluatorul din oraș, uzina folosind pentru funcționare păcură și cărbune. În aer, se aruncă astfel, de la UATAA, pulberi de cenușă și cărbune de la ventilatoarele folosite de uzină.
UATAA beneficiează de o investiție finalizată de aproximativ nouă miliarde de lei vechi dar din proasta organizare aceasta nu a fost pusă în funcțiune nici până la această dată. Asta și pentru că lucrările de branșament la gaze nu s-au făcut.
Ca atare, anul acesta sunt slabe șansele de a fi pusă în funcțiune deși vine iarna în două luni de zile.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.