sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 7:56

UATAA Motru amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu! Măsură complementară, SISTAREA activității


Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă a fost controlată, marți, de o echipă de la Garda de Mediu care verifică lunar dacă unitatea se conformează normelor de mediu, fapt ce vizează atât depozitul de zgură cât și poluarea rezultată în urma arderii cărbunelui și a păcurei în cuptoarele societății. Comisarii nu au plecat cu mâna goală de la UATAA, neregulile depistate impunând o amendă de 30.000 de lei ce poate fi plătită în 48 de ore. Mai mult, verificatorii, de această dată, au adăugat amenzii și o măsură complementară gravă ce impune sistarea activității uzinei.

Amenda primită marți este a patra de acest fel a uzinei de agent termic Motru, celelalte având valori de 25.000 de lei, în 48 de ore. Grav este însă că de data aceasta se cere sistarea activității, comisarii nedorind să mai facă concesii la acest capitol.
Există riscul ca uzina să fie închisă în plină iarnă iar 5000 de aparatamente, instituții publice și de învățământ să rămână fără apă caldă și căldură.
Cel mai rău lucru este că se dorește ieșirea uzinei din insolvență, dar, de fapt, uzina are probleme majore de mediu care pot duce la închiderea sau intrarea în faliment a acesteia.
Până în prezent, conducerea UATAA a decis doar să achite amenda și nicidecum să investească în reparații pe partea de mediu, cu privire la eliminarea cenușii și a fumului dens ce iasă periodic pe coșul uzinei.
Datorită poluării extreme, UATAA este nevoită să achite anual 3 milioane de lei pe certificate de carbon, care permit uzinei să mai funcționeze.
Prohodul la UATAA
Autoritățile locale stau impasibile la problemele uzinei și îi cântă prohodul, deși unitatea a primit, în ultimii trei ani, peste 200 de miliarde de lei vechi, ajutor, bani cheltuiți fără cap, nefăcându-se investiții pe partea de mediu.
În astfel de condiții, UATAA nu are șanse să supraviețuiască mai mult de 1-2 ani.
Închiderea uzinei ar crea o problemă socială majoră populației în 2020 deși există o alternativă la încălzirea centralizată, adică gazele existente în Motru. Varianta a doua impune costuri de branșare și timp pentru branșarea tuturor apartamentelor, instituțiilor și școlilor la rețeaua de gaze.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Un comentariu

  1. Oare cine este de vină pentru acest dezastru? Domnul Corcoață a fost ținut în funcție 4 ani ca director general,a băgat Uataa in insolvență, apoi încă 4 ani ca administrator special.Cine l-a ținut în funcție? Acest consiliu local Motru ar trebui dizolvat și tras la răspundere pentru tot ce s-a întâmplat în această unitate.Acum vrea să o scoată din insolvență,ca să o bage direct in faliment? Problema cu mediu este de pe vremea domnului Hanu pe care nu l-a interesat niciodată să depună un proiect pentru a lua fonduri europene,despre ce vorbim? DNA-ul doarme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: