UATAA tot reduce programul de lucru al angajaților de la 5 la 4 zile pe săptămână! Primăria s-a obligat să facă audit la asociații


Întâlnirea organizată la cererea primarului Jianu pentru dezamorsarea situației tensionate de la UATAA, la finalul săptămânii trecute, nu a dus la rezultatul scontat. Administratorul special al uzinei, Eugen Corcoață a explicat că nu renunță la reducerea programului de lucru pentru angajați, singurul succes fiind stabilirea temporară a reducerii, adică până pe 1 noiembrie. UATAA are de recuperat de la consumatori, 195 de miliarde de lei vechi, motiv pentru care s-a cerut primăriei să facă un audit la asociațiile de proprietari din municipiu.

De două ori, salariații UATAA au protestat în ultimele zile pentru că administratorul Corcoață i-a anunțat pe o parte dintre ei că vor lucra 4 zile din 5 în fiecare săptămână. Inițial, după primul protest, s-a renunțat la măsură, ca să se revină la ea câteva zile mai târziu. În cauză a intervenit și primarul Jianu, dar în afară să discute cu nemulțumiții, nu a obținut nimic, Corcoață anunțând că nu renunță, cel puțin nu până pe 1 noiembrie, la reducerea zilelor de lucru pentru personalul uzinei de alimentare cu apă a municipiului.
Conducerea UATAA a informat astfel, la finalul săptămânii trecute, cetățenii branșați la sistemul local de termoficare și pe cei interesați că, împreună cu administratorul judiciar și sindicatul CET, a răspuns afirmativ invitației Primăriei Municipiului Motru de a dialoga cu aceștia și cu consiliul local asupra unor aspecte legate de funcționarea centralei
„A fost prezentată situația reală a sistemului de termificare la Motru precum și masurile ce se impun pentru continuitatea asigurării cu apă calda și încălzirea orașului în perioada următoare-respectiv: aprobarea de către Primăria Motru si finanțarea in cat mai scurt timp a pierderilor induse si subvențiilor, obligație conform OUG 36/2006 respectiv a ordinului de aprobarea a unei scheme de ajutor 1121/2014 ce se aplica sistemelor centralizate; efectuarea auditului primăriei la toate asociațiile de proprietari în vederea îmbunătățirii încasărilor și a respectării legilor în vigoare(la ora actuala asociațiile de proprietari au de achitat la SC UATAA cca 195 miliarde lei vechi)plata cât mai urgentă a agentului termic consumat de primăriei în iernile trecute de cca. 3 miliarde de lei vechi”, a transmis UATAA.
„Și astfel, până la îndeplinirea obligațiilor financiare legale pe care Primăria Motru le are, centrala termica, pentru a asigura apa calda menajeră, dar si pentru a finaliza reviziile și reparații în vederea asigurării încălzirii orașului, va reduce ea însăși cheltuielile cu munca vie a jumătate din personal prin aplicarea măsurii prevăzută în Codul Muncii si Contractul colectiv de munca, de reducerea a săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile. Măsura este temporara și va înceta la 1 noiembrie”, au mai anunțat reprezentanții uzinei.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.