UCB a acordat titlul de Doctor Honoris Causa lui Ion Caramitru


Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu au organizat, ieri Conferința științifică „1989. România între revoluție și lovitură de stat”, urmată de ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa actorului și regizorului Ion Caramitru.

Cele două evenimente au avut loc în Sala „Horațiu Mălăele” din Campusul Studențesc Debarcader. „Senatul Universității Constantin Brâncuși săvârșește un act de mare importanță prin care îl așează acolo unde merită. Fie ca prin fiecare operă a sa să răsfrângă asupra noastră lumină (…) Ion Caramitru este una dintre personalitățile remarcabile ale lumii actuale. Este necesară trudă îndelungată pentru a îl descoperi și înțelege cu adevărat. Actorul Ion Caramitru știe să ne zguduie (…)”, a spus Adrian Gorun de la UCB Târgu-Jiu. „Am 75 de ani și mă simt dator să vă spun că dacă evenimentele importante pe care le-am petrecut și lucrurile importante pe care le-am făcut și care au fost apreciate, nu se compară cu emoțiile de acum. (…) Sunt copleșit de atenția dvs și de prezentarea pe care mi-a făcut-o domnul Gorun. Vă mulțumesc!” , a afirmat Ion Caramitru după decernarea titlului de Doctor Honoris Causa.

Loading...

Citește și

Încă trei universități după UCB au luat măsuri contra coronavirus, suspendând cursurile! Carantină impusă studenților veniți din străinătate

Având în vedere actualul context epidemiologic, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face noi precizări anunțând, luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.