UCB, gazda elevilor Colegiului Economic „Virgil Madgearu”


Zeci de elevi și profesori ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu au vizitat Universitatea „Constantin Brâncuși”. Acțiunea s-a desfășurat astăzi și face parte din proiectul EUROSCOLA. Cu această ocazie, elevii i-au adresat întrebări despre sistemul educațional din România, profesorului universitar doctor, Adrian Gorun, președintele Senatului Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. De asemenea, profesorii prezenți la dezbatere le-au vorbit adolescenților despre importanța formării unor abilități, care ulterior o să le fie folositoare pentru integrarea pe piața forței de muncă. „Este un privilegiu pentru mine să spun că am aici foști elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, care astăzi sunt profesori la Universitatea „Constantin Brâncuși”. Îmi amintesc orele de înaltă ținută pe care le realizam împreună cu elevii de la fostul Liceu Economic, care acum sunt oameni de apreciat. Vreau să vă mai spun că, elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” care au ales să studieze la UCB au fost printre cei mai buni absolvenți ai Universității. Vreau să vă asigur că vom avea în continuare o colaborare foarte bună!”, a declarat președintele Senatului UCB, Adrian Gorun, care în trecut a fost profesor al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. Parlamentul European a creat programul EUROSCOLA pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.