UCB găzduieşte Conferința regională „Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare”

ucb

Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu găzduieşte Conferința regională „Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare”. Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației Naționale(MEN) şi se va desfăşura astăzi, începând cu orele 10.00, în Amfiteatrul 016, la sediul Rectoratului din str. Calea Eroilor, nr.30, Târgu Jiu.

Conferința regională „Responsabilitate pentru viitorul tinerilor absolvenți de studii superioare” face parte din proiectul INSERT – Managementul corelării sistemului de învăţământ cu piaţa muncii, implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Centrul Naţional de Pregătire în Statistică şi OSB Consulting GmbH, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta este cel de-al patrulea eveniment din seria de opt evenimente ale caravanei ce se desfăşoară în tot atâtea centre universitare din ţară, în cadrul activităţii de informare şi promovare în vedere unei mai bune corelări a sistemului de învăţământ cu piaţa muncii.
Organizatorii susţin că, pornind de la premisa că o bună parte dintre absolvenţii învăţământului superior din România profesează în alte domenii decât cele pentru care s-au pregătit, se vor purta discuţii cu responsabili de la nivel central şi local, cadre didactice, companii, IMM-uri şi studenţi despre cum se poate crea un sistem integrat de monitorizare a felului în care tinerii îşi pot face loc pe piaţa muncii şi ce se întâmplă mai departe cu rezultatele acestei monitorizări.
Cu această ocazie, Ministerul Educaţiei Naţionale continuă promovarea platformei on-line de joburi destinate studenţilor şi absolvenţilor din cele cincizeci de universităţi partenere, beneficiare ale proiectului, din Bucureşti şi din ţară, precum şi angajatorilor de la nivel naţional.

loading...
Loading...

Citește și

Lecții de viață pentru gorjeni primite de la oameni de succes ai României și implicit ai Gorjului

Unii dintre cei mai cunoscuți și de succes gorjeni, și nu numai, vin în fața …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.