UCB o ajută pe studenta imobilizată

Florentina-Mihalache-3

Conducerea Universității „Constantin Brâncuşi“ din municipiul Târgu Jiu a decis să vină în sprijinul studentei Florentina Maria Mihalache, imobilizată în scaunul cu rotile. Povestea Florentinei ați aflat-o din paginile cotidianului nostru.

Cont donații
RO 40 BRDE 200 SV 4272741 2000 deschis pe numele lui Constantin Mihalache, tatăl Florentinei (Familia Mihalache poate fi contactată la numărul de telefon 0727.881.320)

Florentina-Mihalache

Maria Florentina Mihalache este studentă în anul I la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative, specializarea Administraţie Publică din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Fata are 20 de ani și se confruntă cu grave probleme de sănătate şi financiare. Potrivit purtătorului de cuvânt al UCB, Consiliul de Administraţie al Universităţii din Târgu Jiu a hotărât acordarea unui sprijin financiar studentei, concretizat în scutirea de la plata tranşei de şcolarizare restante, în cuantum de 700 de lei. „Le mulțumesc celor de la UCB că au decis să mă ajute. Înseamnă mult pentru noi și această scutire. Ne descurcăm greu de tot cu banii. Am început sesiunea, sper să am rezultate bune la examene. Am avut luni primul examen din această sesiune și l-am luat. Din păcate, eu nu am putut să merg la toate cursurile, iarna a fost grea, este foarte dificil cu naveta, mă deplasez în scaunul cu rotile. Nu este ușor să vin de la Scoarța. O să învăț, trebuie să iau toate examenele, sper să fie totul bine”, a spus Florentina Mihalache.

Se descurcă foarte greu cu banii

Florentina și familia sa se descurcă foarte greu cu banii. Majoritatea veniturilor familiei Mihalache se duc pe rata la bancă. În anul când fata a fost diagnosticată cu leucemie, tatăl său a făcut un împrumut bancar pentru a putea acoperi cheltuielile cu spitalizarea Florentinei. „Tata a luat bani cu împrumut din bancă, apoi a venit și taxa de la facultate și au fost împrumutați alți bani. Avem rata de o mie de lei dintr-un venit de 1.400 lei. Ne descurcăm foarte greu, sunt medicamente de cumpărat, mâncare, eu mai cheltuiesc cu școala. Părinții mei au înțeles cât de mult vreau ca să studiez și m-au ajutat mereu. Se sacrifică pentru mine. Avem nevoie de ajutor financiar”, a spus studenta.

Loading...

Citește și

Colocviile de critică și istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 20 februarie 2020, la …

Un comentariu

  1. Nelutu Trandafir

    Felicitari Florentina ! Stiu ca e greu, dar mare incredere in bunul dumnezeu, el ne iubeste si nu ne va lasa, felicitari si conducerii U.C.B. pentru initiativa, rog oamenii de bine cu posibilitati financiare sa contribuie la realizarea profesionala a acestei tinere ambitioase, cu multa stima N.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.