miercuri , 19 februarie 2020 - 19:54

ULUITOR:Ce a constatat IȘJ Gorj după o inspecție la ora profei din Bengești-Ciocadia! Elevii, la ora de română, erau puși să cânte și să joace table


Profesoara de română din Bengești-Ciocadia care a fost acuzată de părinții elevilor săi că vine cu ciocanul în geantă la ore și le predă copiilor lor numai aiureli, s-a ales cu o plângere la poliția din localitate și cu două inspecții la clasă. Plângerea a impus, de altfel, o verificare a poliției, profa fiind acuzată că are un limbaj și un comportament inadecvat cu elevii pe care îi terorizează la ore, iar inspectorul de română al IȘJ Gorj i-a făcut două inspecții la oră și i-a dat deja un calificativ nesatisfăcător pentru felul în care aceasta a derulat cursul. În fața inspectorului de specialitate, elevii au spus că la ultima oră de română, profa i-a pus să cânte și să joace table.

Cele scrise în scrisoarea transmisă de părinții elevilor din Bengești-Ciocadia către Gorj-Domino s-au dovedit reale, situația de la școala din această comună devenind un subiect de știri la nivel național. Grav este însă că profa Iuliana Rădulescu, în ciuda verificărilor poliției, ale Inspectoratului Școlar Județean Gorj și ale Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului nu poate fi îndepărtată de la catedră, asta deoarece deține un certificat medical psihologic care atestă că este aptă să le predea copiilor, asta în ciuda acuzelor care condamnă comportamentul inadecvat al cadrului didactic.
Mai exact, profa, în ciuda scandalului, se va alege doar cu o sancțiune la salariu cel mult, asta din partea comisiei școlii care o va verifica, în rest, va avea libertatea să-și continue orele tot cu cântece și table, nimeni nu o va împiedica să își țină ciocanul în geantă ori să bată elevi așa cum se înțelege pe filmarea publicată în exclusivitate de Gorj-Domino.

Când ne bunii umblă liberi…

De altfel, și inspectorul de română Georgeta Popescu, totodată purtător de cuvânt al IȘJ Gorj, a explicat că instituția județeană nu o poate lăsa fără catedră pe profesoara care a fost taxată deja cu un nesatisfăcător, făcând un apel și către medicii care eliberează cu prea mare ușurință adeverințe privind starea psihică a cadrelor didactice.
În rest, părinților elevilor din Bengești-Ciocadia nu le rămân prea multe opțiuni, își pot muta doar copii la altă școală la oraș, lucru care impune costuri mai mari și mai multă oboseală pentru copiii lor, asta deoarece, încă o dată, se dovedește că în astfel de cazuri, autoritățile abilitate au mâinile legate, iar cei care sunt acuzați de comportament inadecvat au mințile odihnite. În ce o privește pe profa Iuliana, acesta nu recunoaște acuzele care i se aduc, se crede, în continuare Ecaterina Teodoroiu reîncarnată și a umplut școala de poze cu ea și cu Eroina de la Jiu.

Loading...

Citește și

1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA încă un an de zile, aprobată în ședința de CL!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.