Un acţionar anunţă SCHIMBAREA conducerii CEO. Vrea de la actuala administraţie să aplice planul de RESTRUCTURARE!

fondul-proprietatea1

Laurenţiu Ciobotărică a fost singurul director care a avut rezultate tangibile la CE Oltenia, a declarat pentru Bursa. Ro, Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al CE Oltenia. Asta, după ce săptămâna trecută, directorul interimar al companiei a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al directoratului companiei ca să demisioneze. Managerul FP anunţă şi schimbarea membrilor Consiliului de Supraveghere în baza OG 109/2011 dar şi a Directoratului, „dacă e cazul”.

Greg Konieczny a spus: „În primul rând, domnul Ciobotărică a fost singurul director general numit în conformitate cu OUG 109/2011 la CE Oltenia. El a ocupat iniţial funcţia de director financiar al companiei şi apoi, la plecarea domnului Laurenţiu Ciurel, a devenit directorul general interimar. În ceea ce priveşte activitatea sa de până acum la CE Oltenia, el a fost într-adevăr singurul director care a avut rezultate tangibile în privinţa restructurării şi revenirii pe profit a companiei. Am fost încurajaţi de acţiunile pe care le-a întreprins. În baza informaţiilor prezentate de media cu privire la investigaţie, considerăm surprinzător faptul că acuzaţiile sunt legate de plata unor salarii compensatorii la concedierea unuia din membrii Consiliului de Administraţie. Plata de salarii compensatorii este o decizie normală de business şi este practicată atât în România, cât şi în străinătate. Atunci când o persoană este concediată dintr-o funcţie, se acordă de obicei astfel de salarii compensatorii. Mai mult decât atât, am înţeles din media că hotărârea privind concedierea a fost luată chiar de către Consiliul de Administraţie al companiei. Sperăm ca justiţia să clarifice această situaţie. Între timp suntem mulţumiţi că domnul Ciobotărică s-a întors la muncă şi continuă să ajute compania să îşi rezolve toate problemele, pentru a rămâne un jucător important pe piaţă producerii de energie din România”.

Schimbări posibile

Managerul Fondului apreciază că membrii conducerii, consiliul şi acţionarii companiei ar trebui să lucreze împreună şi să aprobe planul de restructurare: „De asemenea, procesul de selecţie a unui nou Consiliu de Supraveghere la CE Oltenia este acum în desfăşurare, şi consider că ar trebui finalizat cât mai curând posibil.
Ulterior, noul Consiliu ar trebui să analizeze activitatea echipei executive şi să vadă dacă sunt necesare modificări şi eventual să înceapă un nou proces de selecţie, dacă va fi cazul”, a mai spus acesta pentru publicaţia menţionată.


loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

2 comentarii

  1. Plăți compensatorii pt salariați comparabile cu cele primite de Medințu

    Plăți compensatorii la fel ca la Medințu.

  2. plati compensatorii la jumatatea lui medintiu si ramane sa lucrati cu TESA ,fondul proprietatea si consiliul de supraveghere;o sa fiti niste minunati excavatoristi,masinisti,lacatusi,electricieni,dispeceri….si va doresc sa lucrati exact pentru salariile pe care le iau muncitorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: