Un aeroport a interzis sticlele de plastic. Va deveni primul aeroport din lume cu deșeuri zero

Aeroportul Internațional San Francisco a renunțat la sticlele de plastic și le-a adăugat pe lista de produse cu alimentare restrânse. Până în anul 2021, aeroportul din San Francisco va deveni primul aeroport din lume cu deșeuri zero.

Persoanele care doresc să se hidrateze în incinta aeroportul sunt nevoiți să folosească fântâna de apă, să își aducă propria sticlă reutilizabilă sau să achiziționeze o sticlă de sticlă sau de aluminiu aprobată de către aeroport.

Apa purificată, apa carbogazoasă sau spumantă, apa minerală și apa sporită cu electroliți sunt oficial interzise. Acest lucru înseamnă că  vânzătorii aeroportului, inclusiv mașinile de distribuit, nu mai pot vinde sau furniza apă îmbuteliată gratuită într-o sticlă de plastic, o cutie sigilată sau un alt recipient destinat în principal pentru utilizare unică și având o capacitate de 1 litru sau mai puțin.

Vânzătorii vor putea să vândă sau să furnizeze aluminiu reciclabil, sticlă și produsecompostabile certificate din apă , potrivit aeroportului. Călătorii au, de asemenea, opțiunea de a aduce sticle de apă de plastic de unică folosință pentru a fi completate la oricare dintre cele aproximativ 100 de fântâni și stații de hidratare gratuite ale aeroportului.

Anual, aeroportul Internațional San Franciso, generează peste 28 de milioane de kilograme de deșeuri, inclusiv aproximativ 10.000 de sticle de apă vândute zilnic.

sursa: a1.ro

 

Loading...

Citește și

SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS ÎN GORJ! CLĂDIREA UNIVERSITĂȚII ”C. BRÂNCUȘI”, EVACUATĂ! UNEI STUDENTE I S-A FĂCUT RĂU!

Autoritățile din Gorj au decis, în urmă cu puțin timp, să evacueze clădirea Universității ”Constantin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.