Un bebeluș are nevoie de o șansă la o viață mai bună

mama-centru-maternal-ana-maria-(2)

Ana Maria a crescut la „Casa de Copii” și nu a avut niciodată o viață ușoară. Acum este mama unui băiețel minunat, dar cu probleme de sănătate, fiind cazată din octombrie anul trecut la Centrul Maternal Târgu-Jiu. Nu are unde să meargă, nu are casa ei și nici măcar un loc de muncă.

Și-a dorit o casă și o familie, dar tot ce mai vrea acum este ca fiul său, Leonard, să fie sănătos. Ana Maria Vasilescu are 29 de ani și a crescut la „Casa de Copii”. A ajuns la Centrul Maternal Târgu-Jiu în octombrie 2013, după ce a dus pe lume un băiețel. Tatăl copilului nici nu a vrut să audă de Ana Maria sau de rodul iubirii lor. I-a părăsit înainte ca micuțul să se nască. Femeia de aproape 30 de ani a fost căsătorită, dar a plecat de la soțul său din cauza socrului, care o bătea cu bestialitate. Soțul său nu intervenea să o salveze, fiindu-i frică de tatăl său alcoolic și violent. După o vreme, soarta a părut să îi zâmbească Anei: l-a întâlnit pe tatăl lui Leonard, dar acesta, imediat ce a aflat că este însărcinată, a părăsit-o. Acum, tânăra are grijă de copil și beneficiază de serviciile Centrului Maternal din municipiul Târgu-Jiu. Aici a ajuns grație unei femei cu suflet, care, spune Ana-Maria, a ajutat-o enorm. „După ce am fost nevoită să plec de la soțul meu, pentru că mă bătea socrul, am mers la mama mea naturală, care locuiește la Cărbunești și are încă cinci copii. Am aflat că trăiește când am făcut 18 ani. Eu o credeam că este moartă. Am mai locuit cu ea o vreme, dar când a văzut că sunt gravidă, m-a dat afară din casă. Viața mea este grea, dar acum copilul este totul pentru mine”, a povestit tânăra mamă. Tânăra are nevoie de ajutor pentru momentul în care nu va mai putea să beneficieze de serviciile Centrului Maternal, ea neavând nici loc de muncă, nici locuință.

Operat pe creier

mama-centru-maternal-ana-maria-(1)

La începutul acestei luni, copilul tinerei s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de operație pe creier. „Ana Maria este la noi din luna octombrie a anului trecut. A născut aici, la Spitalul Județean Târgu-Jiu. Copilul are acum șase luni. În urmă cu câteva săptămâni, medicul de aici, din Centru, a observat că bebelușul avea o stare de somnolență ciudată, vomita și se schimba la față, se învinețea. L-am dus la spital, de aici l-au trimis la Craiova și de acolo direct la București, la Spitalul Bagdasar Arseni. Avea hidrocefalie ascunsă și presiune mare pe creier. I-au pus o valvă care să modifice presiunea. Acum este bine. Va merge din nou la control peste trei săptămâni. Din păcate, Ana Maria are un ușor handicap mintal, dar are foarte mare grijă de copil. Sperăm să fie totul bine. Copilașul nu are tată. Doar mamă. Ea nu are unde să se ducă”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu. „Leonard este totul pentru mine și nu mai doresc nimic altceva decât să fie el sănătos. Mă rog mereu la Dumnezeu să fie el bine. Vom vedea cum ne descurcăm. Mă bucur nespus că am un copil!”, a afirmat tânăra mamă.

Centrul Maternal, ocupat peste capacitate

În prezent, la Centrul Maternal Târgu-Jiu sunt internate opt mame cu nouă copii, iar la Centrul de Zi vin zilnic 24 de copii. Doar una dintre aceste mame este minoră, în ultimul an numărul mamelor minore scăzând. A crescut, însă, numărul femeilor crescute la „Casele de Copii” și care devin mame. Ele sunt nevoite să vină la Centrul Maternal, neavând o locuință. Potrivit directorului Milosteanu, copiii care vin la Centrul de Zi beneficiază de două mese și își petrec aici cea mai mare parte a timpului liber. Când există posibilitatea, aceștia, însoțiți de angajați ai centrului, merg în excursii sau la picnicuri. „La Centrul de Zi avem 24 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Avem un băiețel de cinci ani, crescut doar de mama sa, care lucrează și care îl lasă aici, câtă vreme dânsa este la serviciu. Mai avem șapte elevi de la Liceul Teologic, dar aceștia nu vin pe perioada vacanței de vară. Au mers acasă. Săptămâna trecută au fost în excursie la Ocnele Sibiu și la Mănăstirea Cozia, le-am dat pachete, am făcut rost de tot ce trebuia din sponsorizări. De asemenea, cu o zi înainte de a merge în excursie, am făcut un grătar. S-au distrat foarte mult. Mi s-a umplut sufletul de bucurie când i-am văzut fericiți”, a spus Gheorghe Milosteanu.

loading...
Loading...

Citește și

Petrecerea prețurilor tăiate la Shopping City Târgu Jiu

Târgu Jiu 16 ianuarie 2020 – Shopping City Târgu Jiu deschide sezonul reducerilor cu un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.