Un bibliotecar vrea să înoate până la Istanbul


Avram Iancu, bibliotecarul din Hunedoara, care a străbătut Dunărea înot, își dorește un nou record mondial. Acesta a început duminică un nou proiect, în care și-a propus să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, pe o distanţă de peste 600 de kilometri, timp de 45 de zile, fără costum de neopren.

Bărbatul de 42 de ani, bibliotecar în oraşul Petroşani, a intrat în concediu fără plată, pentru a-și împlini visul. Acesta a precizat că este o continuare a proiectului de înot a întregului fluviu Dunărea.
Avram Iancu va înota în slip, cu ochelari și cu cască pe cap și va fi însoțit de o echipă de caiaciști. Bărbatul și-a propus să parcurgă aproximativ 20 de kilometri zilnic.
„Pe 2 septembrie al Anului Centenar, începând cu ora 10, de la kilometrul zero al Dunării, din Sulina, voi pleca înot în Marea Neagră, până la Istanbul. Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești.
Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și supliciului la care a fost supus Brâncoveanu și cei patru fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși!
Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea”, a precizat Avram Iancu, într-un comunicat de presă.

loading...
Loading...

Citește și

Un bărbat drogat și-a băgat soția însărcinată în spital, după ce a bătut-o cu levierul

O femeie de 29 de ani, din comuna Bălănești, însărcinată în opt luni, care a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: