Un centrul social furnizează căldură la calorifere la temperatură de peste 30 de grade Celsius! Locatarii numai știu cum să se mai răcorească

Locatarii celor peste 60 de camere din Centrul Social Motru au sesizat autoritățile locale încă din luna aprilie că, deși agentul termic a fost oprit în localitate, în clădirea în care locuiesc se furnizează căldură în continuare chiar și când afară sunt peste 30 de grade Celsius. Asistații, care nu plătesc nimic sau mai nimic autorităților pentru utilități, au așteptat să li se oprească căldura mai ales când temperaturile de afară au devenit caniculare, dar, din păcate au ajuns să aibă mai multă căldură vara decât iarna, în timp ce în camere este imposibil de stat atât ziua cât și noaptea. Problema este pasată de autorități în cârca UATAA dar și a Direcției Publice Motru care are spațiul în administrare. Amuzant este că în timp ce asistații din cămin mor de cald, în oraș, cetățenii ieșiți din case la plimbare, mor de sete, cișmelele stradale fiind oprite în municipiu, pentru economie!

De mai bine de două săptămâni, doar trei din cele zece cișmele din Motru mai funcționează. Ele au fost oprite, pe motiv de economie. Este vorba despre cișmele din zona spitalului din localitate, a parcului central și a parcului din zona T-uri, intens circulate și aglomerate, unde bolnavii, trecătorii și cetățenii în perioada caniculară nu au de unde bea apă. Cetățenii au considerat, inițial, că întreruperea este temporară din cauza unor defecte dar, au aflat recent, că stoparea cișmelelor s-ar fi făcut la ordinal unui consilier personal din primărie, care crede că astfel rezolvă problemele financiare din instituția publică.
Și în Parcul Minerului, fântâna arteziană și cișmele nu funcționează de ani de zile, cu toate că în zonă se află un liceu și își petrec timpul liber atât copii cât și persoanele vârstnice.

ajofm.

Focar de infecție și de nepăsare!

În timp ce acești cetățeni critică prezența cișmelelor oprite în peisaj pe rețelele de socializare, în blocul social din oraș, altă ciudățenie. Mai exact, aici, în ciuda temperaturilor caniculare înregistrate afară, se furnizează agent termic în calorifere. Asistații se plâng de căldură încă din aprilie, dar autoritățile nu i-au băgat în seamă nici măcar acum când aceștia spun că nu mai pot dormi în camere de cald.
Autoritățile dau vina pe o defecțiune apărută în centrul social, apa caldă furnizată de UATAA ajungând în calorifere, dar și pe Direcția Publică care nu intervine pentru a o repara. De altfel nu este un secret că autoritățile, în general, ignoră total spațiul respectiv, acesta fiind în condiții deplorabile.
Pe holul clădirii mizeria este de nedescris, inclusiv resturi de fecale fiind întinse pe scări, semn că locatarii își fac nevoile direct în spațiul comun, în timp ce salariații plătiți din bani publici nu țin cont de focarul de infecție și nici nu-l îndepărtează.
În atare condiții nu mai pare șocant că în centrului social se furnizează în luna iulie agent termic în calorifere.
Apa caldă de la UATAA încălzește astfel, aproape în luna lui cuptor, 60 de camere în care stau persoanele localității cu probleme sociale.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.