Un cunoscut personaj gorjean face furori la ping-pong! Află cine este!

Târgu-Jiu, aproape capitala tenisului de masă amator din România!


Weekendul trecut, orașul lui Brâncuși a găzduit o importantă competiție națională dedicată iubitorilor mingii cu celuloid. Deși au avut în față adversari din mai toate colțurile țării, tenismenii gorjeni au dominat toate categoriile de concurs ale turneului desfășurat în Sala ”Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu. Nu mai puțin de trei locuri I, dar și un loc II și două locuri III a fost bilanțul înregistrat de sportivii locali. Surpriza cea mai mare apare însă în dreptul numelui unuia dintre performerii târgujieni: fostul manager al Spitalului Județean, Tiberiu Tătaru, care a ajuns să joace finala competiției !

Chiar dacă, deocamdată, vorbim de nivelul de amatori, tenisul de masă se bucură de ceva vreme, de un deosebit interes printre gorjeni. Porniți la început doar de la idea de ”mișcare”, un grup de pionieri locali în ale tenisului de masă a transformat pasiunea numită ”ping-pong” în ceva cât de poate de oficial. Mai întâi formarea unui club (mai precis, o Asociație), înscrierea și participarea la diferite întreceri naționale de amatori –Circuitul AmaTur, totul culminând până la urmă cu organizarea chiar în orașul lui Brâncuși a unui puternic turneu ce tinde să devină deja tradițional. Cupa ”Coloana Infinitului” a ajuns astfel, în decurs de doar câțiva ani, la cea de a V-a ediție, odată cu desfășurarea turneului din weekendul trecut.

Gorjenii au luat ”fața” turneului

La Târgu-Jiu au ajuns, sâmbătă, mai mult de 150 de tenismeni amatori deciși să-și măsoare forțele la cele patru categorii de concurs ale turneului ”Coloana Infinitului”: ”Începători”, ”Avansați”, ”Open” și ”Elite”. Trebuie precizat faptul că întrecerea organizată în Sala ”Voievod Litovoi” este una de categorie A (adică, imediat după A+, practic cea mai importantă ”gradație” a turneelor din circuitul AmaTur), așa că sportivii au venit din aproape toate colțurile țării în căutare de puncte, dar și de… medaliile și trofeele puse la bataie de organizatorii gorjeni. Cum era de așteptat, tenismenii locali au avut la start destui participanți de seamă, mulți dintre ei căliți deja cu rezultate notabile la diferite alte întreceri interne sau chiar internaționale. Iar la finalul turneului din orașul lui Brâncuși, nu au dezamăgit. Din cele patru categorii de concurs, nu mai puțin de trei au fost adjudecate de localnici: la ”Elite” s-a impus Sergiu Cruceru, la ”Open” –Laurențiu Gatman, iar la ”Avansați”, Cornel Brădușcă. Nu-i mai puțin adevărat că și la ”Începători”, finala a adus în atenție un alt gorjean: Tiberiu Tătaru, care a trebuit să se mulțumească însă doar cu ”argintul”. În rest, au mai completat podiumurile de premiere, încă doi gorjeni: Eduard Botănel (Avansați –locul III) și Nelu Mija (Începători –locul III). De asemenea, merită apreciat spectacolul oferit în meciurile de la grupa „elitelor” de alți trei tenismeni târgujieni: Marius Dondera, Laurențiu Chirea și Bogdan Săceleanu. Oricum, felicitări tuturor participanților, dar mai ales organizatorilor, fără de care turneul nu primea nota 10 pentru reusită! Oameni precum Ninel Pârcălabu și Mihai Zidărescu, ce au redescoperit peste noapte tainele unui sport extrem de palpitant și s-au implicat direct și din punct de vedere financiar în bună desfășurare a celei de a V-a ediții a turneului ”Coloana Infinitului”.

Drumul de la manageriat la… ping-pong!

Dacă nu ați observat încă, printre tenismenii performeri enumerați mai sus apare și un nume ce sună destul de cunoscut. E vorba de Tiberiu Tătaru, nimeni altul decât fostul manager al Spitalului Județean, care, în decurs de doar doi ani, a făcut saltul de la simplu participant, la laureat în sportul mingii cu celuloid! Președintele Colegiului Fizioterapeuților Gorj susține însă, că este un vechi fan al tenisului de masă: ”Am această pasiune încă de mic, când jucam chiar in curtea casei pe o masă din placaj, făcută de tatăl meu! De atunci am mai încercat să joc tenis pe unde am mai avut ocazia, de-a lungul vietii, dar niciodată nu m-am gândit să și particip la o competiție oficială, chiar dacă mă gândeam deseori, cum e… După ce am descoperit acest grup minunat de băieți în sala de la Tudor, bine, ”băieți” e puțin spus, că unii dintre ei sunt trecuți de prima tinerețe, nu a mai fost decât un singur pas. Mi-am luat o paletă ”adevărată” (nr. red. -de competiție), apoi echipament și… la treabă! Iar acum mă bucur, sunt surprins și eu că am oarecum și ceva rezultate, deși bucuria de a participa e cea mai mare. La ”Începători”, deocamdată, pentru că am destui ”profesori” pe lângă mine!”, a mărturisit Tiberiu Tătaru, în exclusivitate pentru Gorj Domino. Cert este că, până acum, fostul manager al Spitalului Județean și-a trecut deja în cont alte două rezultate notabile în circuitul de tenis de masă AmaTur: un loc II la turneul de la Topoloveni și locul III la turneul de la Curtea de Argeș, ambele competiții derulate în acest an, la categoria ”Începători”.

loading...
Loading...

Citește și

Nu o să îți vină să crezi UNDE și-a PARCAT un târgujian bicicleta

O imagine postată pe un cont de socializare dedicat traficului din Târgu-Jiu a stârnit adevărate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.