Un deputat salvează onoarea Gorjului!

Liliana_Minca

Scriitorul Laurian Stanchescu a reușit să găsească susținere concretă în Camera Deputaților pentru continuarea proiectului său dedicat Titanului de la Hobița, Constantin Brâncuși. Deputata Liliana Mincă, de la PP-DD, i-a promis sprijinul poetului Stănchescu.

laurian-stanchescu-2

Inițiatorul demersurilor de repatriere a osemintelor lui Brâncuși și de restaurare a adevăratei sale case de la Hobița, Gorj, poetul Laurian Stănchescu, a anunțat că are sprijinul unuia dintre deputații României. Liliana Mincă, cea care și-a arătat sprijinul pentru acțiunile lui Stănchescu, a transmis deja o interpelare ministrului Culturii (și viceprim-ministrului Guvernului României), Kelemen Hunor, cu privire la soarta Patrimoniului Brâncuși. De asemenea, deputatul va iniția și alte demersuri oficiale pentru reparația morală pe care România o datorează marelui artist. În pledoaria sa, vorbind despre părintele sculpturii moderne, scriitorul Laurian Stănchescu spunea: „Destinul de om al lui Brâncuși a fost o jertfă tragică de suferință înnoită zilnic, Brâncuși a cioplit în păsările și infiniturile sale meditațiile lui Dumnezeu. Un astfel de om a îndurat și îndură din partea României o umilință care ar frânge orice destin, orice creație. Paradoxal, moartea lui Constantin Brâncuși nu poate fi înfrântă, are în ea descântecul mamei sale despre care vorbește și de pe patul de moarte. Casa lui Brâncuși de la Hobița nu mai trece de iarna asta, intră în pământ cu toată universalitatea pe care o are. Doamna deputat Liliana Mincă este primul parlamentar român din uriașul număr rugați de mine să mă ajute cu o subscripție publică privind refacerea Casei de la Hobița. Doamna deputat Mincă a început demersurile concrete pentru recunoașterea cetățeniei române a lui Constantin Brâncuși, în urma documentelor pe care le am”, a spus Laurian Stănchescu, inițiatorul demersurilor de repatriere a osemintelor lui Brâncuși și de restaurare a adevăratei sale case de la Hobița.

Loading...

Citește și

Ce fost LIDER POLITIC din Târgu-Jiu a intrat în AUTOIZOLARE

Ion Săvoiu, fost lider al PMP Târgu-Jiu, fost consilier municipal, este, de la începutul săptămânii, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.