Un director de instituție din Gorj minte în fața instanței să scape de o amendă primită pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești!

La două săptămâni de la primirea sentinței definitive a Curții de Apel Craiova, prin care i s-a aplicat în mod clar o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe perioada 15 aprilie-16 septembrie 2018, Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj, s-a gândit să introducă la dosarul cauzei o cerere. Prin aceasta, șeful instituției culturale aunnța Secția Contencios Administrativ a Tribunalului Gorj că și-ar fi îndeplinit obligația din titlul executoriu al dosarului în cauză și astfel nu s-ar mai justifica stabilirea de către instanța de executare a unei despăgubiri datorate creditorului sau fizarea sumei datoare statului. Amenda este de peste 58.000 de lei iar cererea a fost intrudusă pe baza încheierii pronunțate la fond, nu la sentina definitivă dată de Curtea de Apel Craiova. Este și mai ridicol faptul că obligațiile executate la data de 17 septembrie 2018 erau pentru hotărârea anterioară pe care nu a pus-o respectivul în aplicare, motiv pentru care s-a trecut la executarea sa silită.

Amenda primită de directorul Muzeului Județean Gorj este unica de acest fel acordată de Curtea de Apel Craiova pentru un litigiu privind neexecutarea obligațiilor din hotărârile judecătorești, asta având la bază o cerere pe 544, legea care permite accesul la informații publice. Hotărârea definitivă a fost pronunțată pe 17 octombrie 2018, moment la care Hortopan anunța că va plăti amenda luată din prostie, anunțând că va apela la eșalonarea sumei, deoarece nu deține banii necesari pentru acoperirea totală a amenzii primite de la instanță.
În șapte luni de zile de la pronunțarea sentinței, Hortopan nu și-a plătit niciun leu din debitul datorat statului în baza sentinței definitive, dar a încercat recent un tertip să scape de amendă, cu intenția clară de a induce în eroare instanța de fond, adică Tribunalul Gorj, mizând probabil pe faptul că instanța are dosare multe în lucru și magistrații ori grefierii mai și greșesc.
Ce nu știe însă Hortopan este faptul că hotărârile judecătorești se execută în România, iar funcționarii care se opun sau comit neglijență pentru întârzierea sau neaplicarea lor pot fi trași la răspundere penală. Hortopan riscă acum o amendă pentru abuz de drept procesual.
Tribunalul Gorj nu a trimis către ANAF hotărârea necesară pentru emiterea somației de plată către debitor.
Ce omite Hortopan este că reclamantul poate cere despăgubiri pe cale separată în decurs de trei ani de zile de la săvârșirea faptei care i-a produs prejudiciu, în cazul de față el a fost sancționat fără drept de apel.

loading...
Loading...

Citește și

„Floricica Dansatoarea” o comite din nou! Pesedistul Pupăzan s-a rebrenduit și o arde pe muzică ușoară de-i sar gumarii din picioare!

Marius Daniel Pupăzan, opțiunea burlescă a PSD pentru Primăria Cîlnic, nu contenește în a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: