Un „Dream Team” Târgu Jiu va merge la turneul final!


Minifotbalul gorjean face performanță! Campioana Gorjului, Dream Team Târgu Jiu, a scris istorie la Campionatul Regional de la Craiova, acolo unde a încheiat competiția pe locul 2, fiind foarte aproape de medaliile de aur! Dream Team s-a calificat la Campionatul Național de la Alba Iulia.

Minifotbalul din Gorj începe să producă rezultate importante. După ce anul trecut, echipa Profi Târgu Jiu a ocupat locul 3 la Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor de la Piatra Neamț, acum a venit rândul celor de la Dream Team Târgu Jiu să scrie istorie. Campioana județului la minifotbal a participat în perioada 8-10 iunie la Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova. Jocurile au avut loc de vineri până duminică pe Baza Sportivă Atletico iar Dream Team Târgu Jiu a depășit toate așteptările. Băieții lui Ion Cănăvoiu și Bogdan Chiriac au plecat de acasă cu gândul să depășească faza grupelor pentru prima oară în istoria participării echipelor gorjene la Campionatele Regionale, dar au reușit să rescrie istoria!

Imbatabili încă din grupe

Dream Team a trecut în viteză de grupe cu 3 victorii în timp regulamentar și una la penalty-uri, dar nu s-a mulțumit doar cu atât. Chiar dacă au fost nevoiți să se întoarcă sâmbătă seara acasă la Târgu Jiu pentru a participa la un eveniment petrecut în viața unuia dintre colegi, băieții de la Dream Team s-au autodepășit duminică la Craiova.

Au surclasat fosta campioană, în semifinale

În sferturi, campioana Gorjului a învins Sporting Deva, echipă participantă anul trecut la Campionatul Național de la Bacău, scor 2-0, prin dubla fostului jucător de legendă al echipei naționale de futsal, Ion Al-Ioani. În semifinale, sorții le-au scos în cale celor de la Dream Team, campioana României din 2016, FC Hermannstadt Sibiu. Oricum, cu victoria contra celor de la Deva, Dream Team își asigurase și participarea la Campionatul Național de la Alba Iulia, acolo unde merg cele mai bune 6 echipe din regiunea Sud-Vest. După ce și-au depășit condiția și au acces în careul de ași, dar și cu biletele pentru Național în buzunare, puțini mai credeau că Dream Team poate merge mai departe. O evoluție fantastică însă în fața celor de la FC Hermannstadt a dus visul pe cele mai înalte culmi. Ionuț Tătaru și Bogdan Brotea au marcat golurile unei victorii senzaționale cu 2-1 și care a însemnat, implicit, calificarea în finală.

Finala: Neînvinși la capătul timpului regulamentar

La capătul puterilor după 6 meciuri epuizante în mai puțin de 48 de ore, băieții de la Dream Team au înfruntat o altă echipă din Sibiu în finală: Borussia Hermannstadt. Din nou, apărarea și-a făcut datoria, o apărare care a încheiat turneul cu numai 2 goluri primite în 7 meciuri! Dream Team și Borussia au încheiat la egalitate, 0-0, și finala s-a decis la loteria executării loviturilor de la 7 metri. Cei de la Sibiu au fost mai inspirați și cu ajutorul unui portar în zi de grație, s-au impus. Dream Team rămâne însă o echipă de învingători, o echipă care a sfidat toate calculele hârtiei și a realizat o performanță istorică în condiții extrem de complicate. Campioana Gorjului a devenit vicecampioana regiunii Sud-Vest, probabil cea mai puternică regiune din țară. E de ajuns să spunem că MAV Sports Timișoara, bronzul Ligii Campionilor din ultimii doi ani, a ocupat doar locul 6 la Craiova, fiind învinsă în sferturi chiar de Borussia Hermannstadt cu scorul de 2-0.

Al-Ioani la a doua tinerețe: jucătorul turneului!

Pe lângă trofeul de vicecampioană și medaliile de argint binemeritate, gorjenii s-au ales și cu un premiu individual. La 35 de ani, Ion Al-Ioani a demonstrat că rămâne un jucător fantastic, fie că vorbim de minifotbal sau futsal, și a primit premiul de „Cel mai bun jucător al competiției”. La festivitatea de premiere, distincțiile au fost înmânate de secretarul general al Federației de Minifotbal din România, Attila Takacs, de directorul regional Sud-Vest, Ovidiu Tâlvan, de directorul de competiție, Octavian Goga, de cei doi membri ai Comisiei de Organizare veniți de la Târgu Jiu, Cosmin Iosu și David Constantinescu, precum și de organizatorul local de la Baza Sportivă Atletico din Craiova, Ionuț Sporiși.

Răgaz pentru turneul final

Pentru Dream Team urmează acum provocarea numită Campionatul Național de la Alba Iulia din perioada 6-8 iulie, turneu la care vor participa cele mai bune 20 de echipe de minifotbal din țară. Dacă ar fi câștigat finala de la Craiova, Dream Team ar fi obținut și dreptul de a participa la Liga Campionilor, ediția a treia, turneu ce are loc în acest an între 5 și 9 septembrie la Terme Catez în Slovenia.

Dream Team: CristianVochițu – Cristian Barbu, Radu Dăianu, Ionuț Tătaru, Ion Al-Ioani, Alexandru Ștefan, Ștefan Doldur, Mario Găman, Bogdan Brotea, Dragoș Milici, Ion Cănăvoiu, Alin Țilivea, Ionuț Țilivea, Bogdan Chiriac – Adrian Preoteasa. Antrenor: Ion Cănăvoiu. Delegat: Bogdan Chiriac. Antrenor secund: Mihai Oproiu. Team manager: Alin Pavel

Rezultatele Dream Team Târgu Jiu la Camp. Reg. Sud-Vest (grupa D):
Dream Team Târgu Jiu – Inter Sibiu 5-0
Dream Team Târgu Jiu – Liberty Hunedoara 4-0
Dream Team Târgu Jiu – FC Boromir Deva 0-0 (3-2) după 7 metri
Dream Team Târgu Jiu – Hercules Drobeta 4-1
Sferturi de finală
Dream Team Târgu Jiu – Sporting Brad Deva 2-0 (goluri: Al-Ioani 2)
Semifinale
Dream Team Târgu Jiu – FC Hermannstadt Sibiu 2-1 (goluri: Tătaru și Brotea)

Premiații Campionatului Regional Sud-Vest de la Craiova:
Locul I – Borussia Hermannstadt Sibiu
Locul II – Dream Team Târgu Jiu
Locul III – FC Hermannstadt Sibiu
Locul IV – Codavinci Reșița
Locul V – Sporting Brad Deva
Locul VI – MAV Sports Timișoara
Cel mai bun jucător – Ion Al-Ioani (Dream Team Târgu Jiu)
Cel mai bun portar –Horia Opriș (Borussia Hermannstadt Sibiu)
Premiul Fair Play – Sporting Brad Deva

Adversarele Dream Team la Campionatul Național de la Alba Iulia (6-8 iulie):
Grupa B, Campionatul Național de Minifotbal, Alba Iulia
Autovip Șimleu Silvaniei – campioana regională Nord-Vest
Dream Team Târgu Jiu – locul 2 Sud-Vest
Young Boys Târgoviște – locul 3 Sud-Est
Festiv Bucium Roman Neamț – locul 4 Nord-Est
MAV Sports Timișoara

loading...
Loading...

Citește și

ACS Târgu Jiu, victorie în deplasare

Baschetbaliştii gorjeni de la ACS Târgu Jiu au obţinut a doua victorie consecutivă din Liga …

Un comentariu

  1. Ma bucur sa pot gasi citeva rinduri mai mult decit de obicei ,scrise ptr o echipa care face onoare si aduce un plus sportului gorjean ! Bravoo Bogdane,bravoo baieti,sinteti ,,o adunatura,, de iubitori ai acestui Sport,ai sportului in General,care, pot face performanta din hoby !!! Felicitari tuturor ,imi doresc sa puteti sa ramineti impreuna,sa petreceti clipe frumoase pe gazon,si,si inafara lui ! Ramineti prieteni,numai asa va veti bucura unul de celalalt,numai asa placerea de a avea un Hobby devine bucurie !! Felicitari si Dzeu cu voi,cit mai putine sau,deloc,accidentari ! Bravooooooooooo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.