Un elev trăiește cu teama că orice zi poate fi ultima!

alin-balanoiu

• Prea sărac să meargă la medic pentru tratament

Alin Bălănoiu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Auto Traian Vuia din Târgu Jiu. În urmă cu zece ani a fost diagnosticat cu suflu sistolic, dar pe parcursul anilor boala s-a agravat. Copilul este crescut doar de tatăl său, ambii trăind din ajutor social. Din păcate, nu au banii necesari pentru a merge la Târgu-Mureș, acolo unde medicii ar urma să îi pună adolescentului un diagnostic corect, urmat de tratament corespunzător. Altfel, copilul riscă să moară.

E timid și te privește cu ochi inteligenți. A trecut prin multe greutăți și boala de care suferă, dar și imposibilitatea de a merge la o clinică de specialitate, îl macină. Alin Bălănoiu are 17 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Auto Traian Vuia și s-a născut la Berlești. Băiatul este crescut doar de tatăl său care, din nefericire, nu are un loc de muncă și trăiește din ajutor social. În urmă cu zece ani, Alin s-a simțit din ce în ce mai rău. Îl supăra inima. Medicii din Gorj i-au pus diagnosticul de suflu sistolic dar, odată cu trecerea timpului, starea sănătății copilului s-a agravat. Ambițios și inteligent, Alin Bălănoiu s-a ținut de școală și acum se pregătește intens de bacalaureat. Din păcate, băiatul nu ia tratament pentru afecțiunea de care suferă, neavând un diagnostic corect. Pentru a i se pune acest diagnostic, Alin Bălănoiu trebuie să meargă la Clinica de chirurgie cardiovasculară de adulți și copii din Târgu Mureș. Copilul și tatăl său nu își permit această deplasare, iar, cu fiecare zi de întârziere, viața copilului este în pericol.

Adesea pleacă de la ore, fiindu-i rău

De multe ori, și la liceu, Alin se simte rău, fiind nevoit să meargă în camera căminului și să se odihnească. „Când eram mic, mi se învineţeau buzele şi ochii. Nu pot să fac efort, pentru că obosesc foarte repede. Boala este din naştere. Medicii din Târgu Jiu mi-au dat o scrisoare medicală ca să merg la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. Nu ştiu exact de ce anume sufăr. Nu am putut ajunge din cauza lipsei de banilor. Câteodată, îmi mai este rău şi mă învoiesc de la ore. Mă înţeapă inima şi mă duc în camera de la internat şi stau liniştit până îmi trece. Nu iau medicamente, pentru că nu mi s-a prescris nimic“, a spus Alin Bălănoiu.

Sprijin de la Liceu

Adolescentul, dar și fratele său, care învață la același liceu, beneficiază în mod gratuit de cazare și mâncare din partea Liceului Auto «Traian Vuia». Conducerea unității de învățământ încearcă să îl ajute pe copil să strângă o parte din banii necesari deplasării la Târgu-Mureș. „Dacă nu aveam un sprijin din partea conducerii liceului, cei doi copii nu ar fi putut să urmeze cursurile şcolare. Boala lui Alin a fost descoperită cu zece ani în urmă. Atunci, medicii au spus că este vorba de suflu sistolic. Cu timpul, boala s-a agavat, iar medicii care l-au consultat au avut opinii diferite şi mi-au recomandat să merg la Târgu Mureş de urgenţă. Avem nevoie de ajutor financiar, orice zi de întârziere e gravă, e periculoasă pentru Alin al meu”, a spus Onorel Bălănoiu, tatăl băiatului.

Loading...

Citește și

Calendarul complet al examenului de Bacalaureat 2020

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 începe pe 9 iunie 2020 cu proba de …

4 comentarii

 1. Cum putem sa-l ajutam?

 2. Buna seara. Are nevoie de bani pt. a merge la un cardiolog din Tg Jiu si apoi de bani pt Mures-clinica de cardiologie.
  Vă mulțumesc. Mihaela Floroiu, autorul articolului.

  • Buna ziua,

   va rog sa publicati adresa copilului sau o persoana de contact din liceul respectiv care sa stranga bani pentru baiat.
   iar dumneavoastra, puteti apela la un post de televiziune national care sa stranga bani pentru Alin prin mesaje SMS. E mult mai rapid si mai sigur!

   Multa sanatate copilului Alin Balanoiu!

 3. Buna ziua. Mihaela Floroiu sunt, autoarea articolului. Numarul de tel al lui Alin balanoiu este 0751.889.709
  Luați legatura cu el. Dar si cu dirigintele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.