sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:53

Un excavator intrat în avarie la Jilț a băgat minerii înapoi la lucru! Însă GREVA NU s-a oprit!


Avaria unui excavator, peste care căzuse steril, a determinat revenirea în sectorul de producție a minerilor de la Jilț, miercuri dimineața. Cel puțin asta explică colegii lor, veștile care au curs dinspre Mătăsari, potrivit cărora Jilțurile ar fi spart greva. În fapt, minerii au acționat precauți salvând utilajul, iar la schimbul al doilea, minerii de la Jilț Nord erau pe poziții în sala de apel.

„În dimineața zilei de 16 ianuarie 2019, salariații carierei Jilț Nord care au inițiat protestul spontan, precum și salariații Carierei Jilț Sud au reluat activitatea voluntar, înțelegând că soluționarea problemelor ridicate au fost rezolvate, de fiecare dată, ca urmare a dialogului purtat, în condițiile respectării procedurilor de lucru și a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă”, a anunțat, ieri, CE Oltenia, vorbind și de negocierile purtate marți noaptea care ar fi mulțumit liderii de sindicat.

Anunțul CEO a fost însă contestat de salariații de la cele două unități, de la Jilț Nord venind informații concrete că greva continuase miercuri. Minerii au aflat, spre seară, sub ce aspect au apărut informații legate de spărgătorii de grevă. Asta deoarece o parte dintre angajați au intervenit la un excavator intrat în avarie. Peste acesta căzuse steril, urmare a proastei organizări, avariind sistemul de deplasare al utilajului. Se cunoaște, de altfel, că în cariere, din goana după cărbune, nu se mai respectă normativele, excavatoarele fiind la un pas să cadă unul peste altul.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

3 comentarii

  1. Întrebați l pe Paraschiv de ce sunt utilajele in starea asta, doar e plătit regește 118 mii lei in fiecare luna 😂😂😂

  2. Castiga bani cu sondaje online platite!
    Bonus la inregistrare 1,50 Euro
    Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
    https://bit.ly/27Y30zS

  3. Primul punct pe ordinea de zi în CSAT ar trebui să fie criza de la CEO ….. Cum e posibil să se oprească un grup energetic, din cauză ”lipsă cărbune”, iarna, când toți energeticienii știu că ar fi trebuit să aibă stocuri de cărbune care să asigure funcționarea blocurilor energetice pentru cel puțin o lună? Dacă afară temperatura ar fi fost -20 grade, exploatarea cărbunelui nu ar fi posibilă….. Așa că, din toate timpurile, având în vedere zona în care ne aflăm, clima ( doar, iarna nu-i ca vara) , pentru siguranța sistemului energetic național, iarna sunt necesare stocuri de cărbune care să asigure funcționarea instalațiilor. Cum pot ei să spună, după numai 3 zile în care niște amărâți sătui de incompetența și îmbuibarea nenumăraților lor șefi și-au oprit activitatea, că nu mai este cărbune? Unde sunt stocurile de cărbune pe care le-au declarat constituite pentru iarnă? Nu au mințit cumva? Nu amărâții ăia periclitează sistemul energetic național, ci șefii lor, plătiți regește, cei care astă vara nu s-au îngrijit deloc pentru perioada de iarnă. Ei ar trebui chemați să răspundă pentru situația asta și lor ar trebui să le fie imputate toate orele de nefuncționare a blocurilor energetice din cauză ”lipsă cărbune”, începând cu TA6 CTE Rovinari, declarat la DEN, oprit din 17.01.2019 pentru lipsă cărbune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.