duminică , 21 octombrie 2018 - 10:58

Un fost membru din Consiliul de Administrație și-a câștigat indemnizația în instanță!


Un fost membru al Consiliului de Administrație(CA) al Unității de Execuție Foraje Motru(UEF), subunitate a Complexului Energetic Oltenia, și-a câștigat în instanță, cu câteva zile în urmă, indemnizația neachitată cu mai bine de doi ani în urmă. Ion Cornescu, membru al CA-ului timp de mai puțin de un an de zile, a fost destituit în 2015 iar banii aferenți ultimei luni de activitate nu i s-au mai dat. Instanța a decis acum ca 1163 de lei să-i fie achitați pârâtului plus cheltuielile de judecată de aproape 100 de lei. Sentința poate fi atacată însă cu apel.

Unitatea de Execuție Foraje Motru (UEF) este din 15 februarie 2016 în insolvență, asta după ce o instanță a Tribunalului Gorj a decis să ia în considerare atât cererea Complexului Energetic Oltenia (CEO) legat de impunerea unui administrator judiciar la subunitatea sa, condusă în mod dezastruos în ultimii ani, dar și renunțarea la contestația procedurii, făcute de juristul de atunci al UEF, Cristian Rădulescu. De atunci, UEF are administrator judiciar pe Consulting Company IPULR, cu un onorariu de 7000 euro lunar, plus un onorariu de succes în valoare de 3,5% din totalul sumelor încasate pe toată perioada procedurii, până la prima Adunare a Creditorilor. Hotărârea Tribunalului Gorj nu a fost atunci definitivă, dar nu s-a mai atacat la instanță, conducerea UEF Motru fiind de acord cu intrarea societății în insolvență.

 

Pretenții cerute, dar date de UEF

Pe parcurs, lichidatorul a recuperat din debitele societății, deși, și în prezent, procesele cu foștii sau actualii salariați nu s-au finalizat. Un astfel de proces este și cel deschis, în decembrie 2016, la Tribunalul Gorj, împotriva lui Ion Cornescu fost membru al CA-ului societății. Sentința de fond primită de UEF acum i-a fost potrivnică societății, obligată spre surprinderea sa să-i dea niște bani din urmă lui Cornescu.
Mai exact, instanța respinge pe 30 octombrie cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta SC Unitatea de Execuţie Foraje Motru SA ca nefondată. ,,Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Cornescu Ion. Obligă pârâta SC UEF Motru SA la plata sumei de 1163 lei reclamantului, cu dobânda legală aferentă, sumă ce reprezintă indemnizaţia aferentă lunii martie 2015. Obligă pârâta la plata contribuţiei de asigurări sociale la bugetul de stat, aferentă acestei sume. Respinge primul capăt de cerere al cererii de chemare în judecată. Obligă pârâta SC UEF Motru SA la plata a 86,41 lei cheltuieli de judecată reclamantului Cornescu Ion”, se arată în sentința ce poate fi atacată cu apel.

loading...
Loading...

Citește și

DEMERSURI la guvern pentru DEBLOCAREA fronturilor de lucru la Cariera Jilț Nord

Mihai Weber anunță că Ministerul de Finanțe a dat aviz favorabit pentru proiectul de hotărâre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.