miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:19

Un gorjean descrie cum va fi APOCALIPSA! „Și Vei veni cu limbi de foc…”

Marius-Calota-TURCENI-Biblia-n-versuri-(3)

Marius Calotă are 37 de ani și trăiește în orașul Turceni. Absolvent de studii filologice, poetul cu înclinații religioase a vrut să fie util semenilor săi și a scris o carte inovatoare: „Biblia în versuri”. Acum, volumul său se vinde la foarte multe mănăstiri din Oltenia și Ardeal.

A scris Biblia în versuri!

Apocalipsa
„Ne-am răsfățat în lucruri nefirești/Și de la fața Ta ne-am depărtat/Am râs de cărțile bisericești/Și de-a Ta lege nu ne-a mai păsat (…)
Și Vei veni cu limbi de foc/Și Vei avea a vieții carte/Să ne separi ca-n iarmaroc/Să scoți nedreptul din dreptate/
Și toți te vor vedea când vei veni/Căci fața Ta va f strălucitoare/Și toate neamurile vor jeli/Păcatele și vechea lor purtare”.

apocalipsa41

Viața lui Marius Calotă nu a fost ușoară, dar Dumnezeu l-a ajutat și a ales drumul cel bun. Crescut într-o familie alături de alți șase frați, Marius Calotă spune că „Dumnezeu ne-a hrănit cu cele necesare traiului, cât și cu cele necesare sufletului, făcându-ne să alegem calea cea dreaptă. Lovindu-mă de dispreț din partea unor semeni, am început să citesc cărți bisericești, am găsit, astfel, alinarea și speranța”. Absolvent de studii filologice, Marius Calotă a început să studieze și în cadrul Universității „Constantin Brâncuși” la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene. Deși are cunoștințe din domeniul teologic, nu își dorește să urmeze cursurile unei facultăți de teologie, considerând că va face mai bine oamenilor: „Nu am studii teologice. Nici nu vreau. Consider că pot ajuta mai bine oamenii prin ceea ce fac acum, decât prin a fi preot. Sunt căsătorit și avem doi copii pe care îi îndrumăm spre cele sfinte, mergem la biserică. Viața noastră este un test, pentru că Dumnezeu ne-a dat libera alegere. Putem face rău sau putem face bine”, a spus Marius Calotă.

marius-calota-Biblia-IMPORTANTInovație: o carte destinată tinerilor

În încercările sale de a „cultiva” cuvântul Domnului printre prietenii și cunoștințele sale, Marius Calotă a început să scrie cartea „Biblia în versuri”. Un an de zile a muncit, dar este mulțumit: „După ce m-am apucat să citesc Biblia, îmi mai întrebam prietenii dacă au citit-o. Mulți mi-au spus că nu, pentru că este o carte grea, că nu au avut timp, că este prea stufoasă. Alții îmi spuneau că au încercat, dar nu înțeleg unele lucruri. După ce am citit-o, am zis că a venit vremea să îmi ajut semenii și am transpus în versuri toată cartea sfântă, Biblia noastră. Am început să compun versuri și astfel a luat naștere Biblia în versuri, o carte care se poate citi în două zile, carte destinată tinerilor, celor care vor să pătrundă înțelesurile Bibliei. Am trimis cartea la Patriarhie și am primit, după trei luni, scrisoare de la Preafericitul Daniel, în care m-a felicitat pentru inițiativă”, a spus Marius Calotă.

Cartea se găsește în librăriile mănăstirilor

Deoarece mulți credincioși creștin ortodocși își doreau o carte în care să regăsească ideile biblice comprimate, Marius Calotă a luat legătura cu mai multe mănăstiri din Oltenia și Ardeal și acum volumul său inedit este la vânzare. „Cartea mea poate fi găsită la Mănăstirea Prislop, la Tismana, la mănăstirile din Mehedinți, dar și la alte lăcașuri de cult din Oltenia. Merge bine. Cu ajutorul bunului Dumnezeu am creat această carte, care are funcție educativă și religioasă, mijlocește cunoașterea Bibliei creștine. Cele transmise de Biblie sunt mai ușor înțelese, spun cei care mi-au citit cartea”, a declarat Marius Calotă din Turceni.

loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: