Un lider de sindicat a cerut un post de director! Administrația CEO nu le-a prezentat sindicaliștilor proiectul de buget al companiei


Negocierile pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la Complexul Energetic Oltenia au început cu stângul, după ce administrația companiei nu le-a prezentat sindicaliștilor proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al companiei energetice pentru anul în curs, iar o nouă întâlnire a fost programată săptămâna viitoare.
În aceste condiții, singurele discuții s-a purtat pe marginea unei solicitări a liderului Jan Popescu, vicepreședinte SMEO, care a cerut, în urmă cu câteva zile, să fie înființat încă un post de director la SE Rovinari.

Negocierile la noul CCM al minerilor și energeticienilor din CEO nici n-au început bine, că s-au și amânat pentru miercuri, 12 februarie a.c., după ce, la prima întâlnire, dintre administrație și sindicatele din companie, care a avut loc joi, cele două părți nu au avut pe ce discuta, în lipsa proiectului de buget.
În aceste condiții, și în lipsa altor puncte de interes pe ordinea de zi, unii liderii de sindicat nu s-au abținut să nu-și dea reciproc la gioale, în fața șefilor din companie. Instigați de unii cărători de mape, care stau la cotitură, doar, doar, o prinde și ei o funcție în structura de conducere a CEO, sătui să fie chemați la aport, sindicaliștii au început să-și arunce acuze cu privire la ocuparea unor spații pentru sindicate sau alte chestiuni care nu țin de interesul salariaților pe care ar trebui să-i reprezinte.
O altă dispută l-a avut în prim-plan pe vicepreședintele SMEO, Jan Popescu, mai cunoscut sub porecla de ”Microbuze”, din vremea în care o firmă la care era asociat derula contracte de închiriere microbuze chiar cu fostul Complex Energetic Rovinari, al cărui angajat era acesta. Colegii săi sindicaliști i-au reproșat acestuia că, la o întâlnire pe care a avut-o cu administrația companiei, a cerut să fie înființat încă un post de director la SE Rovinari.
Deocamdată nu se știe ce intenții au sindicaliștii de la SMEO, care își doresc încă un post de director, în condițiile în care, din această lună, Ion Pisc, directorul termocentralei de la Rovinari, îndeplinește condițiile de pensionare.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.