Un nou tip de CONCEDIU pentru salariaţi. PATRONII riscă să fie AMENDAȚI!

concediu

Salariaţii românii ar putea beneficia de un nou tip de concediu. Un proiect în acest sens se află înscris azi  pe ordine de zi a Camerei Deputaţilor. Concediu va avea o durată maximă de un an, iar angajatorii vor fi obligaţi să-l acorde la cererea persoanelor îndreptăţile, anunţă Avocatnet.ro.

Proiectul a trecut deja de Senat, iar acesta se află înscris sre aprobare pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Astfel, salariaţii ar putea beneficia de un concediu de acomodare atunci când solicită adoptarea unui copil. Acesta va avea o durată de cel mult un an. Nu doar salariaţii vor avea dreptul la concediul de acomodare şi indemnizaţia aferentă, ci şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente sau activităţi agricole. Indemnizaţia celor care vor opta pentru acest concediu se ridică la 1.700 de lei pe lună, adică de 3,4 ori valoarea Indicelui Social de Referinţă. „Pe perioada concediului (…), persoana îndreptăţită beneficiază de plata contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate. Cuantumul contribuţiei se calculează prin aplicarea cotei procentuale, prevazută de lege, la valoarea indemnizaţiei acordate. Fondurile necesare plăţii indemnizaţiei (…), a contribuţiei (…), cheltuielile administrative, precum şi cele de transmitere a drepturilor se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, scrie în proiectulu de lege. Agajatorii care vor refuza acordarea acestui concediu riscă amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.