Un polițist de la IPJ Gorj a răbufnit: „Trec prin cele mai groaznice momente ale vieții! Am fost executat!”


Un angajat al IPJ Gorj cere să i se facă dreptate în instanță, după ce a aflat că nu mai are voie să lucreze la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. În timp ce reprezentanții IPJ Gorj susțin că a fost pus la dispoziție, la Serviciul Logistic, întrucât ar fi fost declarat inapt la testarea psihologică susținută anual de luptătorii de la SAS, Paul Feroiu are o altă variantă.

Acesta spune că ar fi fost „executat”, după ce, responsabil fiind cu pregătirea tehnico-tactică a polițiștilor, ar fi anunțat că vrea ca toți ofițerii și subofițerii să participe la aceste programe, inclusiv la cele de tragere lunare, fapt care i-ar fi deranjat pe unii dintre ei. „Spune doamna psiholog că nu mai sunt bun pentru SAS. Promisesem că nu va trece nimeni, dacă nu vin să facă aceste pregătiri, indiferent că sunt ofițeri sau subofițeri. Așa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieții. Am deranjat mai mulți ofițeri,, mai mulți șefi de serviciu cu programul de pregătire tehnico-tactic, cu ședințele de tragere lunare, programul de pregătire fizică. Doamna psiholog a ajuns în nici două ore la concluzia că nu mai sunt apt pentru Serviciul de Acțiuni Speciale. De aproape doi ani sunt împuternicit la comanda unei grupe SAS, nu au fost niciun fel de probleme. În 2019 am fost trimis să fac parte din comisiile de examinare la Școala de Poliție Câmpina, am primit felicitări pentru modul în care m-am comportat, am fost numit pe Inspectorat cu pregătirea fizică, pe Inspectorat cu pregătirea tehnico-tactică, am fost desemnat cu tragerile la inspectorat, alături de șeful SAS și alți doi colegi. Am participat la finala pe țară la campionatul MAI de Unifight, am venit cu două premii, individual și cu echipa IGPR, am fost desemnat să mă ocup de lotul de TIR al IPJ Gorj, am mers la finala pe țară unde am avut rezultate bune, iar echipa IGPR ,echipa din care făceam și noi parte, a ocupat locul 1. Am fost desemnat cel mai bun luptător SAS al IPJ Gorj. (…) Atitudinea mea a fost una apreciată în programele de pregătire, cât și de cetățeni. Mai puțin de doamna psiholog care, într-o oră, a reușit să-și dea seama că nu mai corespund la SAS, pentru că niciodată dumneaei nu a mai interacționat cu mine”, a declarat Paul Feroiu.

În luna octombrie, acesta a efectuat, de două ori, controlul periodic, la Craiova, stabilindu-se că este apt din punct de vedere psihologic pentru a fi agent șef principal și instructor TIR și Judo. „Am avut o colaborare profesională foarte bună cu șeful SAS, cu colegii din grupa pe care o coordonam, nu am fost niciodată sancționat sau cercetat de când sunt la IPJ Gorj. Nu au fost reclamații la adresa mea. Nu am adus prejudicii de imagine IPJ Gorj sau SAS Gorj, sau materiale. Atitudinea mea a fost una apreciată în programele de pregătire, cât și de cetățeni. Mai putin de doamna psiholog care, într-o oră, a reușit să-și dea seama că nu mai corespund la SAS. Consider că s-a comis o greșeală undeva, nu este posibil cu un test periodic să se distrugă cariera și familia unui polițist. Mai ales că niciodată doamna psiholog, în aproape doi ani, nu a comunicat șefului SAS sau comenzii Inspectoratului că ar fi probleme. Consider că dumneaei, cât și cei din jurul dumneaei au greșit intr-o oră”, a mai declarat Paul Feroiu. În luna octombrie a anului trecut, fostul luptător din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Gorj a urcat pe podium, la Campionatul de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, care s-a desfășurat la Călimănești, în județul Vâlcea. Paul Feroiu a ocupat locul I la individual, categoria +45 de ani, 90 de kilograme, acesta contribuind și la clasarea echipei Inspectoratului General al Poliţiei Române pe primul loc. La scurt timp, reprezentanții IPJ Gorj se lăudau cu performanța obținută de acesta. „Agentul șef principal de poliție Feroiu Nicolae Paul, luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Gorj a obținut locul I la Campionatul Național de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne , în orașul Călimănești, județul Vâlcea. Luptătorul a reușit să urce pe treapta întâi a podiumului, la categoria 90 de Kilograme, după ce în finală a învins un sportiv din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Iași. Polițistul gorjean a obținut și anul trecut locul I, la Campionatul Național de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, la Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, în octombrie. Paul Feroiu a făcut parte din echipa Poliției Române, care a obținut locul I.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

2 comentarii

  1. Eu cred, totusi, ca acest politist a dat acel test singur, pe o foaie de hartie, iar raspunsurile date si in baza caruia nu i s-a dat avizul ala psihologic sunt reale. Ca vad ca nu sugereaza faptul ca cineva i-a modificat testul, ci ca a fost evaluat tendentios.
    Iar pentru cine a dat vreodata testare pentr politie, stie ca testele psihologice de la politie nu sunt nici pe departe atat de usoare ca alea de la permis.
    Sunt mari semne de intrebare legate de acest politist – oare colegii lui ce spun?!

  2. Este adevarat ca domnul agent din articol a deranjat foarte mulți ofițeri din cadrul Ipj pentru si-a permis sa scoată la probele sportive mai multi burtosi-ofiteri.. acum ramane de vazut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.