duminică , 21 octombrie 2018 - 10:52

Un PREOT cercetat pentru că a OMORÂT DOI CÂINI

Preotul din comuna Holboca, judeţul Iaşi, este cercetat penal pentru că a împuşcat doi câini. Acesta şi-a recunoscut faptele şi susţine că îşi apăra găinile, însă, pe lângă ancheta penală, parohul va trebui să răspundă şi în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Preotul din comuna Holboca a împuşcat cei doi câini la sfârşitul săptămânii trecute şi ar fi încercat să ascundă cadavrele celor două animale, însă un vecin a auzit focurile de armă şi a sunat la 112.

Preotul susţine că a folosit arma de vânătoare pe care o deţine legal şi a împuşcat câinii care îi atacau găinile: „Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba”, a explicat, joi, acesta.

Vecinii susţin că nu este prima dată când preotul face uz de arma sa de vânătoare.

„Aşa face, mi-a împuşcat şi mie doi câini până acum. Cum vede un câine cum îl împuşcă”, a spus un localnic.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele preotului.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a declarat presei, joi, Adina Lupu, purtător de cuvânt la IPJ Iaşi.

Poliţiştii au confiscat arma preotului şi fac cercetări ca să afle câte alte animale a ucis. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea, între 1 şi 3 ani.

Preotul este cercetat şi de către instanţele bisericeşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei „este incompatibil cu preoţia a folosi arma sau a face vărsare de sânge”.

http://www.mediafax.ro/social/un-preot-din-iasi-cercetat-penal-pentru-ca-a-omorat-doi-caini-pe-doi-dintre-ei-i-am-impuscat-asta-a-fost-toata-treaba-motivul-pentru-care-a-recurs-la-acest-gest-16774655

loading...
Loading...

Citește și

Un bărbat a fost împuşcat de poliţişti

Un poliţist a folosit arma după ce un şofer a refuzat să oprească, maşina sa …

Un comentariu

  1. In Romania, din pacate, cânii au mai multe drepturi decat oamenii, au voie sa-ti omoare animalele, sa atace si sa ucida oameni, iar daca incerci sa te aperi, esti condamnat.
    Proprietarul javrelor trebuie sa faca puscarie pentru ca le-a lasat pe strada si sa intre in curtile oamenilor sa ucida animale. Daca erau maidanezi, proprietarul este primaria.
    „Sa n-aduci in Casa Domnului Dumnezeului tau castigul unei curve, nici pretul unui câne, ca implinire a unei juruinte oarecare; caci si unul si altul sunt o uraciune inaintea Domnului Dumnezeului tau.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.