Un primar din Gorj a asfaltat UN SINGUR kilometru, pe ULIŢA unde locuieşte mama sa! „E RUȘINEA satului”

primarul-si-asistenta-sociala-(2)

• Au început lucrările acum 16 ani și NICI până ACUM nu le-au finalizat!

Lucrările pentru una dintre cele mai importante străzi ale comunei Mușetești, din județul Gorj, au fost începute încă din anul 2000. Deși au trecut 16 de atunci, un singur kilometru de drum a fost asfaltat, restul rămânând și la ora actuală ca în Evul Mediu.

primaria-musetesti-(2)

Vara, nori de praf se ridică peste tot, de fiecare dată când strada Sârbești a comunei Mușetești este străbătută de câte o mașină. Strada este una extrem de importantă pentru sătenii comunei, deoarece face legătură cu localitatea Bălănești. „Personal sunt extrem de nemulțumit, locuiesc pe această stradă și nu mi se pare normal ca, în anul 2016, unul dintre cele mai importante drumuri ale comunei să fie neasfaltat. Când plouă, este nămol, iar vara trebuie să inhalăm aerul plin de praf făcut de mașini. Cum primarul comunei Bălănești a asfaltat partea lui, așa trebuia să facă și primarul nostru. Strada ne leagă de comuna Bălănești și este foarte circulată, până și patronii microbuzelor vor să scoată transportul de pe această rută, că își strică mașinile. Nu e posibil acest lucru, sunt foarte dezamăgit”, a spus Grigore Ghindă, un localnic al comunei Mușetești.

De ce ulița Copuz și nu drumul din Sârbești?, se întreabă sătenii

Ulița Copuz
Ulița Copuz

Nemulțumirea localnicilor s-a amplificat în momentul în care ulița Copuz a comunei Mușetești a fost asfaltată în urmă cu doi ani. „Nu e posibil ca ulița Copuz, care se înfundă și care nu este de interes pentru comună, să fie asfaltată și acest drum de legătură să fie lăsat în voia sorții. Da, normal că domnul primar s-a gândit că mai bine asfaltează ulița Copuz, care se întinde pe o distanță de un kilometru și un pic, pentru că acolo locuiește mama dânsului. Deci nu e posibil să asfaltezi un drum cu 20 de case și altul ce are peste 320 de oameni să îi lași așa, în praf. Consilierii locali spun că ulița Copuz a costat peste 4 miliarde, are o lățime de sub 4 metri, iar grosimea nu depășește 30 de milimetri, iar în anul 2000, când s-a asfaltat un kilometru și 100 de metri din strada Sârbești s-au plătit aproape 2 miliarde, iar acum pentru aceeași distanță s-au făcut plăți de aproape 5 miliarde. Eu am văzut facturile, nu e posibil așa ceva” ne-a mai spus Grigore Ghindă.

SATEAN-GRIGORE-GHINDA

Curtea de Conturi a efectuat verificările necesare

Casa mamei primarului Ion Ciobea
Casa mamei primarului Ion Ciobea

Primarul comunei Mușetești, Ion Ciobea, spune că anul trecut a fost „vizitat” de Curtea de Conturi care a efectuat verificările necesare, constatând că lucrările la ulița Copuz, cea care a creat zarvă în comună, au fost realizate corespunzător. „Ulița Copuz s-a finalizat anul trecut, am fost verificați și de Curtea de Conturi, nu mai știu exact cât a costat însă avem proiectul, avem deviz de lucrări. Drumul comunal care este de legătură între comuna noastră și comuna Bălănești e din următoarele motive: eu am depus proiecte pentru acest drum de șase ani de zile și pe măsura 322, la Guvern și pe fonduri europene peste tot. De fiecare dată, așa a fost să fie, nu am îndeplinit punctajul. Acum, săptămâna ce tocmai a trecut, am primit avizul de la Ministerul Dezvoltării că a fost finanțat asfaltul de la Sârbești, Bârcaciu, Pădureni și o uliță din satul Larga în total 6 kilometri și 820 de metri. Contracandidații mei vă dezinformează și pe dumneavoastră și pe cetățeni, proiectul pentru acest drum urmează să se deruleze”, a declarat primarul comunei Mușetești Ion Ciobea

După 16 ani, strada Sârbești va fi asfaltată

Strada Sârbești
Strada Sârbești

Proiectul pentru strada Sârbești a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării, așa că urmează să înceapă lucrările. „Nu se putea asfalta strada Sârbești pentru că un kilometru de asfalt, într-un singur strat, la ora actuală costă cel puțin 4 miliarde. Eu am proiectul pentru toţi cei trei kilometri, nu pot să asfaltez câte 100 de metri sau câte un kilometru. La sfârșitul anului, cum bine știți, sunt perioade când trebuie banii dați înapoi pentru că nu au fost cheltuiți. Atunci când am văzut că nu avem alte posibilități de a asfalta în satul Sârbești cei 3 kilometri, am găsit această suprafață de un kilometru și ceva, adică ulița Copuz, să o asfaltăm pentru a face ceva nu să dăm banii înapoi. După asfaltare, a venit Curtea de Conturi, a fost măsurat de 11 ori, l-am măsurat și în lungime și în lățime, s-a verificat toată documentația și totul este bine, avem la dosar tot. Cui nu-i convine să vină să îi prezentăm documentul”, a mai spus Ion Ciobea.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

4 comentarii

  1. Un sat de oameni needucați

  2. SI LA STANESTI LA FEL

  3. Iata o metoda confortabila de facut bani!Avem cel mai puternic sistem cu care si dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii!Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie!Cereti urgent mai multe detalii la adresa de email anghelusandrei77@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.