Un primar din Gorj a interzis filmarea și înregistrările audio-video în primăria SA! Prin regulament de ordine interioară


După ce o filmare făcută cu un telefon mobil, de către un salariat al Primăriei Albeni, care arăta condițiile în care lucra contabilul instituției, adică pe hol, în frig, fără un scaun și la un calculator defect, a făcut înconjurul țării, primarul Ionuț Stan a luat decizia să ,,îndrepte lucrurile”. Printr-un regulament de ordine interioară, edilul a interzis astfel filmarea și înregistrările audio-video în instituția publică, aviz subalternilor săi, și a îngrădit chiar și activitatea mass-media care are de acum voie să filmeze doar cu acordul său prealabil în instituția publică. Demersul primarului este un afront la adresa libertății cetățenilor, interdicția nefiind, în opinia specialiștilor, decât măsura fricii primarului care astfel vrea să preintâmpine propagarea, în afara spațiului administrat, a unor situații care să arate slăbiciunile și imperfecțiunile sistemului gestionat.

Primarul Stan obligă funcționarii să țină ușile deschise în primărie, chiar dacă pe hol e frig, spațiul nefiind încălzit. Cel puțin asta reiese dintr-o filmare făcută de contabilul instituției, Laviniu Buculea, care l-a filmat pe edil când, în mod intenționat, i-a deschis ușa biroului său, doar pentru că a sesizat că aceasta era închisă. Filmarea postată de salariat pe pagina sa de socializare a stârnit comentarii acide. Asta, mai ales după mesajul lui Buculea, la adresa primarului, astfel: „Deși a susținut cu înverșunare că nu a semnat niciun document prin care să oblige angajații să stea cu ușile deschise, spunând că toate acuzațiile legate de frigul din primărie sunt minciuni, iată cum am reușit să îl surprind deschizându-mi ușa, fără niciun motiv. Bineînțeles, văzând ca e filmat, a încercat să găsească o scuză puerilă și a spus că mă chema în birou. Trist, dar adevărat. Cu asta se ocupă acest om de zeci de ori pe zi”.
După filmarea aceasta, primarul apare cu un nou regulament de ordine interoară care interzice fimările și înregistrările audio-video din primărie, regulamentul adresându-se atât angajaților primăriei cât și ziariștilor. Măsura este considerata, din start, ilegală, dar Stan speră ca în baza regulamentului să sancționeze orice încercare a subalternilor de a proba abuzurile la care sunt supuși.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.