Un singur târgujian – proprietar de ANL

anl2

Chiriașii ANL nu vor să devină proprietari

Până în prezent, au fost depuse doar trei cereri pentru cumpărarea locuinţelor ANL din municipiul Târgu-Jiu. Un singur târgujian a devenit proprietarul unui apartament din blocurile ANL, contra sumei de 20.000 de euro.

Din cele trei cereri, una a fost soluționată, celelalte două cereri depuse fiind în curs în soluţionare. La Primăria Târgu-Jiu, mai există alte circa 70 de cereri depuse în anii trecuţi, dar pentru care niciunul dintre titulari nu s-a mai prezentat să-şi reînnoiască dosarul. „O cerere a fost deja finalizată, a fost deja vândută locuinţa respectivă, mai sunt două în curs de soluţionare şi mai avem din anii trecuţi alte 67 de cereri depuse, însă la ele nu e nimic concret pentru că titularii nu au venit să îşi reînnoiască intenţia de a cumpăra locuinţa; sunt doar cereri depuse la momentul respectiv, noi bănuim că dânşii au vrut doar să vadă care ar fi condiţiile de cumpărare şi preţul, însă nu au venit acum să depună alte cereri pentru achiziţionare. Noi aşteptăm, au fost şi persoane care au întrebat, sperăm că vom avea şi concret dorinţe de a cumpăra”, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. În Târgu-Jiu există 300 de garsoniere şi apartamente ANL cu două camere, toate fiind închiriate. Pentru cumpărare, preţul unei locuinţe este cuprins între 17.000 şi 20.000 de euro, preţul depinzând de zona în care se află unităţile locative, anul dării în folosinţă şi dotările de care dispune.

Cinci ani în chirie și apoi poți cumpăra

O persoană poate depune cerere de achiziţionare după o perioadă de 5 ani de chirie în respectiva locuinţă ANL. „Persoanele care doresc să cumpere locuinţele construite prin ANL trebuie să ţină cont de faptul că în afară de suprafaţa efectivă pe care dumnealor o au şi vor să o cumpere, vor intra la calcul şi suprafeţele comune, cote părţi la fiecare dintre ei. Fiecare persoană va avea cotă parte la tot ce înseamnă subsol, casa scării, pod, tot ce înseamnă proprietate comună. Preţurile sunt cuprinse între 17.000 şi 20.000 euro, în funcţie de zonele în care se află, central sau la periferie, în funcţie de vechimea locuinţei. Preţul se stabileşte la nivel naţional de către Agenţia Naţională a Locuinţelor, noi facem doar diligenţele necesare pentru cumpărare”, a mai spus Ramona Evulescu.

loading...
Loading...

Citește și

Sentință definitivă în dosarul jafului de la o casă de schimb valutar din Bumbești-Jiu

Bărbatul de 41 de ani, din Petroșani, trimis în judecată după ce, pe 25 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: