duminică , 20 octombrie 2019 - 12:43

Un tablou al lui Van Gogh, identificat într-un muzeu din San Francisco


Muzeul Van Gogh din Amsterdam a anunțat că a identificat un tablou al unui muzeu din San Francisco, suspectat odinioară că ar fi un fals, drept una dintre operele celebrului pictor olandez.
Pânza intitulată „Nature morte avec des fruits et des châtaignes” (foto sus) a fost oferită muzeului din San Francisco în 1960 de persoane particulare. Tabloul nu figura totuși în catalogul operelor lui Van Gogh, numeroși experți având dubii privind autenticitatea sa. La sfârșitul anului trecut, experți ai muzeului Van Gogh au atribuit tabloul de la Fine Arts Museum din San Francisco operei lui Vincent van Gogh.

„Urma să aflăm dacă pictura era sau nu realizată de Van Gogh”, a declarat Milou Bollen, purtătoare de cuvânt a muzeului olandez.

În cadrul cercetărilor, experții muzeului Van Gogh au avut surpriza de a descoperi un alt tablou sub această natură moartă, portretul unui femei.

„Vincent van Gogh își refolosea adesea pânzele din lipsă de bani”, a explicat Milou Bollen.

Potrivit ziarului olandez „De Volkskrant”, „Nature morte avec des fruits et des châtaignes” ar fi fost pictat la Paris în toamna anului 1886. Tabloul ar fi aparținut mamei pictorului francez Emile Bernard, prieten cu Vincent van Gogh.

historia.ro

loading...
Loading...

Citește și

Un organism misterios cu 720 de sexe uimește oamenii de știință. Se vindecă singur în 2 minute

O grădină zoologică din Paris a prezentat miercuri un organism nou şi misterios, supranumit ″blob″⁣, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: