Undă verde pentru construcţia unui nou AEROPORT, într-un popular oraş turistic din România

Consiliul Judeţean Braşov va investi 22 mil. euro în realizarea terminalului de pasageri al viitorului aeroport internaţional Braşov-Ghimbav, care va avea o suprafaţă totală de 11.000 mp şi va fi construit pe trei niveluri, anunţă CJ Braşov.

Scheletul va fi din beton armat, iar pereţii din sticlă. Subsolul va fi destinat fluxului de bagaje şi unor spaţii administrative (transformatoare, rezerve de apă, depo­zite), la parter va fi zona de check-in (cu 10 birouri) şi spa­ţii comerciale, iar la etaj vor fi patru fluxuri de securitate, zona de control paşapoarte, zona de îmbarcare şi spaţii comerciale. Conform arhitectului Dorin Ştefan, pentru realizarea proiectului tehnic va fi nevoie de aproximativ trei luni, iar pentru realizarea lucrărilor propriu-zise, de un an şi jumătate. Costul unui metru pătrat de construcţie este estimat la 2.000 de euro, ceea ce face ca întreaga investiţie în terminal să ajungă la 22 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

„În prezent sunt transmise la avizare documentele prin care sunt stabilite fluxurile din terminal. După avizarea acestora, vom pregăti caietul de sarcini pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Estimăm că în această toamnă vom lansa licitaţia şi că vom semna contractul. În cursul iernii ar urma să se elaboreze proiectul, iar anul viitor să înceapă lucrările“, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Platforma de parcare va avea o capacitate de trei aeronave, ceea ce înseamnă că prin terminal vor putea trece 1 milion de pasageri în fiecare an.

Proiectul aeroportului este gândit modular, astfel că acesta va putea fi extins în viitor, cu costuri minime, potrivit oficialilor CJ Braşov.

Primul obiectiv construit al aeroportului a fost pista, cu o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri), finalizată în 2014. Potrivit devizului general întocmit de compania IPTANA SA, valoarea investiţiei în realizarea aeroportului Braşov-Ghimbav, cu tot cu TVA, este de 57,5 mil. euro.

sursa: mediafax.ro

loading...
Loading...

Citește și

Minor urmărit național găsit în Târgu Jiu!

La data de 25 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, …

2 comentarii

  1. Gandesc ca acest terminal de aeroport, mai bine ar fi construit pe vechiul amplasament al depozitului de lignit Rosia, care are mult mai mult spatiu, vreo 130 000 mp,pista de aterizare ,ar putea avea cel putin 1.3 km cu posibilitate de extindere pana la Turceni…in cladirile de la concasare ar putea fi instalate echipamentele pt.urmarirea traficului aerian…descongestionarea ar putea fi facuta prin realizarea unei parcari pe groapa de cenusa a SE Rovinari,calatorii putand ajunge pe terminal prin teava de slam dens si apoi pe benzile transportoare….terminalul costa ceva mai putin decat noul depozit Rosia….ar mai ramane bani si pt. o ciorba…

  2. La Tg jiu se face urmatorul , ca asa a zis d-nul Ponta . Si el se tine de promisiuni , nu ca altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: