duminică , 15 septembrie 2019 - 17:09

Unde eram noi, dacă ajungeam în Rusia?

Deja, aproape săptămână de săptămână, ne-am obișnuit cu o criză politică, cu un scandal, cu vreun eveniment social, cum numai pe la noi, pe la români, se poate întâmpla. Dincolo, însă, de crizele politice și sociale, de vreo săptămână și ceva, muritorul de rând încearcă să se mai refugieze și acasă, ori pe la o terasă, privind detașat, cu ajutorul micului ecran, evenimentul numărul unu din această vară –Campionatul Mondial de Fotbal. Am zis ”detașat” pentru că ai noștri ”tricolori” au intrat de ani buni în tiparele absenței de la vreun Turneu Final, iar emoțiile românilor sunt de-a dreptul fanteziste! Dar, să revenim la Mondialul cu pricina, ce se desfășoară în această perioadă, în Rusia. Ca la fiecare ediție a unui turneu de asemenea anvergură, apar surprizele, cele mai frecvente rezumându-se la faza grupelor, dar, acum, parcă totul pare o glumă proastă, cu Germania ce ia avionul (spre casă), după doar 3 meciuri. Să vezi și să nu crezi, campioana mondială în exercițiu a fost trimisă la plimbare, lăsând loc speculațiilor, dar, mai ales, stupefacției. Da, naționala ”Mannschaft” a fost eliminată pentru prima oară în istorie, încă din faza grupelor, la un Mondial! Și ce tragedie domne, pe la nemțălăi, femei plângând laolaltă cu copiii, ziare anunțând, parcă, zi de doliu național, totul pentru că mândria, perfecțiunea germană au fost puse la pământ…

De mai departe, totuși, de prin țara mult mai șifonatului român, chibitul de la noi analizează lucrurile și își pune aceeași întrebare: ”Dar dacă eram noi acolo, ce făceam?”

Păi, sincer, un prim răspuns ar fi mai de prin dreptul… Poloniei! Dacă echipa ce a măturat cu ”tricolorii” pe jos nu a fost în stare de mai nimic, fiind ciuca bătăilor, înseamnă că România avea soarta unui record al golaverajului negativ… Sau nu? Un al doilea răspuns pentru chibițarul autohton ar fi acela, dacă privim, bunăoară, componența loturilor prezente la Mondial.
Comparativ cu naționala noastră, până și Islanda are jucători legitimați la cluburi mai puternice decât ce se regăsește acum în trupa lui Contra! Deci, valoarea, teoretic, ar trebui să facă diferența. Că blazarea sau lipsa de motivație a unor jucători ce au obținut până acum aproape totul în carieră (cum este și cazul Germaniei), mai produc accidente grave, asta e o altă poveste, dar echipele care au un lot valoros ajung oricum la un Turneu Final. Ceea ce nu este valabil pentru modesta noastră națională.

Singura întrebare cu adevărat importantă pentru chibitul român este aceasta: oare când vom mai prinde un Mondial? Sau dacă există șanse să încercăm măcar… Teoretic, cam peste 8 ani, mai exact în 2026, când Cupa Mondială la fotbal va avea nu mai puţin de 48 de echipe la start.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Un comentariu

  1. E o întrebare , asa la caterinca? “ unde eram daca ajungeam in Rusia ? “ In Rusia, eram! Răspuns corect! Bai, Alinucu….😜 Esti Alinutza 😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: