Unitatea de primiri Urgențe din Târgu-Jiu MODERNIZATĂ!


Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu va intra în plin proces de reabilitare. Consilierii județeni au dat undă verde ieri, proiectului privind modernizarea, extinderea, dotarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe. Investiția va fi realizată pe fonduri europene, Consiliul Județean contribuind doar cu suma de 1,8 milioane de lei. Valoarea totală a investiției este de peste 8,5 milioane de lei.

Investiția constă în reorganizarea funcțională a Unității Primiri de Urgențe, prin recompartimentări, schimbări de destinație ale unor spații, modernizări, igienizări, refacerea tuturor instalațiilor interioare aferente (electrice, sanitare, termice, ventilații, gaze, medicale) și reconstituirea finisajelor. Astfel, UPU va deveni o secție modernă.
„Prin această hotărâre, ne-am angajat că suportăm restul de cheltuieli eligibile și neeligibile din proiect, astfel încât să avem o unitate de primiri urgențe modernă. Era destinat apelul doar pentru modernizarea actualelor secții UPU, deși ne doream, la un moment dat să relocăm această secție, dar nu puteam pierde nici această oportunitate de a beneficia de fonduri europene“, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Clădirea va fi extinsă cu o construcție pe parter și va avea destinația de Salon Urgențe. Ca și dotări noi, va fi amenajată o cameră de resuscitare și săli de urgență majore. Nu vor lipsi nici grupurile sanitare pentru pacienți și pentru angajați.
Durata de implementare a proiectului este de 33 luni, de la semnarea contractului de finanțare.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

Un comentariu

  1. Poate modernizeaza si personalul si schimba pe doctorul Vintilescu si asistentele alea care stau numai pe telefon cu nasul in timp ce pacientii mor in spatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.