Uniunea Europeană renunță oficial la ora de vară. De când intră în vigoare schimbarea

Marți, 26 martie, a fost, în mod oficial, votată renunțarea la ora de vară, în Uniunea Europeană. Abolirea schimbărilor sezoniere ale orei a fost decisă cu 410 voturi pentru, 192 împotrivă și 51 de abțineri.

După ce propunerea a fost înaintată la începutul acestei luni, eurodeputații au votat, în mod oficial, renunțarea la ora de vară, scrie AGERPRES.

Astfel, statele membre UE vor renunța la schimbarea orei de două ori pe an, în primăvară și în toamnă, rămânând la latitudinea fiecărei țări să decidă la care oră dorește să rămână.

De când intră în vigoare măsura

Fiecare stat european trebuie să înainteze decizie orei la care doresc să rămâne până în aprilie 2020, urmând ca ultima schimbare de oră să aibă loc în 2021.

Mai exact, țările care doresc să rămână permanent la ora standard (de iarnă) vor schimba ceasurile pentru ultima oară în octombrie 2021. De cealaltă parte, statele europene care decid să rămână permanent la ora de vară își vor da ceasurile înainte, pentru ultima oară, în martie 2021.

Prima oară, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei a fost propusă în 2018, în cadrul statelor UE. Măsura a fost susținută în număr copleșitor, de oameni care consideră că renunțarea la practică va ajuta la depășirea problemelor precum orarul zborurilor.

Urmează acum ca măsura să fie negociată cu fiecare stat UE și cu Comisia Europeană.

spynews.ro

loading...
Loading...

Citește și

Școală internațională de vară la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va organiza în perioada 17 – 26 iulie 2019, Școala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: