Unul dintre căminele Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, cerut pentru administrare de UCB!


Consiliul de Administrație al Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu a propus Senatului UCB preluarea de către instituția de învățământ superior a unuia dintre cele două cămine ale Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din municipiu, pentru o administrare în următorii 25 de ani. În acest sens s-a transmis o solicitare pentru Primăria Târgu-Jiu. În actualul cămin de elevi ar putea fi cazați studenții veniți din alte județe.

În incinta liceului din Târgu-Jiu sunt funcţionale, în prezent, două cămine de elevi cu o capacitate totală de cca. 200 de locuri. Internatul şcolii deserveşte încă elevii veniţi din judeţ, având două corpuri separate, unul pentru băieţi şi altul pentru fete. Acestea au fost renovate în anul 2009 şi oferă condiţii decente de cazare şi masă. În curtea instituției se află și cantina şcolii modernizată are o capacitate de 100 locuri/serie.
Numărul tot mai mic de elevi care cer cazare în această instituție fac pretabil transferul unuia dintre cămine către UCB.
Consiliul de Administrație al UCB a propus în ședința din 13 iunie acest demers dar și transmiterea unei solicitări către Primăria Târgu-Jiu. În această clădire, UCB va putea realiza spații optime de cazare pentru studenții care vor să urmeze cursurile acestei instituții de învățământ superior.
În urmă cu un an de zile, reprezentanții UCB anunțau că i-au în considerare chiar închirierea unor spații de acest fel la Hotel Gorj.

Liceu cu o vechime de 5 decenii

Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Târgu-Jiu a fost înfiinţat la data de 15 octombrie 1969, cu două clase de şcoală profesională şi ajunge în câţiva ani să numere peste 50 clase de elevi de liceu şi şcoală profesională. Dacă până în 1989 domeniul de bază al pregătirii de specialitate a fost cel al construcţiilor, în prezent se păstrează un echilibru între meseriile din domeniul electric, mecanic şi construcţii. Începând din 1991-1992 au fost introduse profiluri noi, cum ar fi: informatică, electronică, electromecanică, telecomunicaţii, filologie, tehnică de calcul, etc.. Din anul 2001 a fost introdus profilul: Resurse naturale şi protecţia mediului, iar din 2008 profilul Servicii cu specializarea Tehnician în turism. De-a lungul timpului, liceul a purtat mai multe denumiri: Liceul Industrial de Construcţii, Liceul Industrial nr.4, Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Montaj, Grupul Şcolar Tehnologic „Ion Mincu”. În prezent se numeşte – Colegiul Tehnic „Ion Mincu” – (prin Ordinul MECTS nr. 5542 din 29.10.2010).
Începând cu anul şcolar 2010-2011 a fuzionat cu Şcoala Sanitară de Stat – învăţământ postliceal nivel 5 avansat. Activitatea didactică este susţinută de un număr de 71 cadre didactice calificate. Cadrele didactice care asigură procesul de învăţământ sunt persoane cu experienţă profesională şi rezultate deosebite în activitatea didactică.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.